Ostali sportovi
Ostali sportovi

Tucak zabrinut nakon šokantnog poraza od SAD-a: "Bili smo katastrofalni, ovo je psihološki potres..."

Izbornik hrvatske reprezentacije Ivica Tucak obratio se medijima nakon šokantnog poraza od SAD-a

Ivica Tucak (Foto:Afp)

Hrvatska vaterpolo reprezentacija pobjedom nad SAD-om mogla je osigurati prvo mjesto u skupini i okršaj sa reprezentacijom Srbije u četvrtfinalu, ali ništa od toga nije se realiziralo.

Poraz 11-14 znači da će Hrvatska morati igrati protiv najbolje reprezentacije svijeta, Španjolske u četvrtfinalu. Nakon utakmice izbornik Ivica Tucak rekao je da ne može biti zadovoljan onime što su večeras pokazali.

"Ne sjećam se kada smo ovako tužno, žalosno i bezidejno izgledali kao danas u prve dvije četvrtine. Kasnije je bio nekakav bezuspješan pokušaj da se vratimo. Nemam riječi u ovom trenutku kako smo loše odigrali."

"Bili smo katastrofalni, jako, jako loša utakmica..."

"Znali smo da će biti teška utakmica, ali je ovo neočekivano, istaknuo je dodajući da je bilo jako puno grešaka. Bez ijednog bloka, bez ijedne obrane. Jako, jako loša utakmica." dodao je Tucak.

"Bili smo katastrofalni, moramo se u glavi čim prije otrijezniti, doći sebe, nema puno vremena, za dva je dana knockout faza, najvažnija utakmica."

Posebno zabrinjavajući komentari bili su u najavi četvrtfinalnog okršaja sa Španjolskom:

"Ovo je sigurno psihološki potres..."

"Ovo je sigurno psihološki potres, sada ćemo vidjeti jesmo li se u stanju dignuti i pokazati ono što treba pokazati svaki sportaš. Valja zaboraviti i valja se okrenuti, kako god da se zove provitnik. Vjerujem da i njima nije ugodno kada znaju da će igrati s nama. Naš se cilj zna, ističe."

Jedan od igrača koji je zaslužan za pristojnost konačnog rezultata zasigurno je vratar Marko Bijač koji traži zajedništvo uoči četvrtfinala:

"Nismo došli na utakmicu prve dvije četvrtine. Nismo uspjeli spojiti doslovno dvije obrane, Amerikanci su kažnjavali svaku pogrešku. Zabili su nam 10 golova u prvom poluvremenu, počeli smo sustizati, ali nismo uspjeli."

"Zaslužena pobjeda SAD-a, okrećemo se četvrtfinalu i Španjolcima. Sigurno neće niti njima biti lako, moramo se skupiti, analizirati i dati sve od sebe u tom četvrtfinalu pa ćemo vidjeti, dodaje."

VIDEO Sigurdsson nakon ispadanja s OI-ja: "Moram pohvaliti momčad, nedostajalo nam je malo sreće"

Težak poraz hrvatskih vaterpolista: Poraženi od Amerikanaca i idu na najtežeg protivnika u četvrtfinalu

Šok-priča iz Srbije: Trener kontroverzne boksačice priznao da je nekada bila muškarac?