Ostali sportovi
Ostali sportovi

Igrači u suzama, talijanski mediji istaknuli ono što se dogodilo pet sekundi prije kraja: ''Izgubili smo na najokrutniji način''

Hrvatska je novi svjetski prvak u vaterpolu.

Talijanski vaterpolisti u suzama Foto: Afp

Galerija

Po treći put u povijesti Hrvatska je osvojila naslov svjetskog prvaka u vaterpolu. U finalu su Barakude pobijedile Italiju nakon drame peteraca, baš kao što su u polufinalu pobijedile i Francusku.

Talijani su do finala došli tako što su u polufinalu izbacili europske prvake iz Zagreba, Španjolce. Talijani su u finalu imali pet sekundi prije kraja vodstvo 11:10, no Hrvatska je zabila i izborila peterce.

''Prokleti peterci: Kakva šteta za Italiju, svjetsko zlato ide Hrvatskoj'', naslov je na Gazzeti dello Sport.

Imali zlato pet sekundi prije kraja, a onda gol Hrvata

Treba reći kako talijanski mediji nisu nešto pretjerano ispratili ovo finale. Nogomet je u Italiji daleko ispred svih, a vaterpolsko finale dobilo je tek male izvještaje.

''Settebello su na najokrutniji način izgubili finale u Dohi u rijetko viđeno napetoj utakmici prepunoj udaraca i s nekoliko VAR intervencija'', dodaje Gazzetta.

Zlato oko vrata i ponos do neba: Pogledajte kako je prošla dodjela medalja Barakudama

''Naša je vaterpolska reprezentacija nakon osvete Španjolskoj u polufinalu odigrala prelijepu utakmicu koja je završila 11:11. Vratili su se u finalu, ali su Hrvati zabili pet sekundi prije kraja'', stoji u izvještaju javne televizije Rai.

''Bez zlata za Italiju. Momčad Sandra Campagne izgubila je finale 15:13 nakon peteraca. Hrvati su zabili za izjednačenje u posljednjoj akciji na utakmici pet sekundi prije kraja. Bila je to izrazito izjednačena utakmica, a na kraju su kod peteraca odlučile greške Echeniquea i Di Fulvija'', istaknuo je Sky Italia.

U svim su izvještajima Talijani spomenuli taj gol Hrvata pet sekundi prije kraja te istaknuli kako je ovo treći naslov Hrvatske na svjetskim prvenstvima, dok su oni ostali na četiri.