Ostali sportovi
Ostali sportovi

Pogačar otkazao Olimpijske igre jer na njih ne ide njegova zaručnica?

Slovenski mediji pišu kako je službeni razlog Pogačarova otkazivanja Olimpijskih igara umor, ali provlače kako je nepozivanje njegove zaručnice utjecalo na tu odluku.

Tadej Pogačar (Foto:Afp)

Slovenski biciklist Tadej Pogačar otkazao je nastup na Olimpijskim igrama u Parizu i kao službeni razlog naveo umor. Zamijenit će ga Domen Novak po odluci vodstva slovenske reprezentacije, no strani mediji navode da umor nije jedini razlog zbog kojeg je odustao.

Slovenski mediji pišu kako je riječ o umoru, ali dodaju kako njegova zaručnica Urška Žigart, također biciklistica, nije na popisu slovenskih olimpijaca u tom sportu iako je aktualna slovenska prvakinja u cestovnom biciklizmu.

Delo prenosi kako je Pogačar otkazao nastup zbog umora, ali da su na njegovu odluku utjecale kontroverze oko neulaska njegove zaručnice u reprezentaciju.

U ponedjeljak službeno otkazao

Glavni trener slovenske muške biciklističke reprezentacije Uroš Murn objavio je imena biciklista koji će nastupiti na Olimpijskim igrama u Parizu. Među njima neće biti Tadeja Pogačara, koji je zbog umora otkazao sudjelovanje. Njega će zamijeniti reprezentativni kolega Domen Novak, objavilo je vodstvo slovenske reprezentacije.

Pogačar je u nedjelju osvojio svoj treći Tour de France nakon 2020. i 2021. Usto ima i dva druga mjesta iz 2022. i 2023. Postao je i osmi vozač u povijesti biciklizma s pobjedama na dvije najveće trotjedne utrke na svijetu, Giru d'Italia i Touru u istoj godini.

Pogačar je na posljednjim Olimpijskim igrama u Tokiju osvojio broncu u cestovnoj utrci, a treći je bio i u cestovnoj utrci na SP-u u Glasgowu 2023.

U slovenskoj olimpijskoj reprezentaciji nema ni olimpijskog prvaka u vožnji na kronometar iz Tokija Primoža Rogliča.

Sigurdsson nakon neviđeno teških priprema za Olimpijske igre: "Izuzev manje ozljede, bit ćemo spremni..."

Rakitić je zbog Hrvatske primao prijetnje smrću: "Zvali su nas noću, u tri ujutro..."

Bivši osvajač Premier lige objavio fotografiju svog novog posla: Trolovi mu pišu "dotaknuo si dno"