Ostali sportovi
Ostali sportovi

Švicarci izbacili Hrvate zbog varanja, stigla reakcija saveza: "Ne vrijede ista pravila za sve!"

Hrvatski skijaški savez izbačen je s ljetnog treninga u švicarskom Zermattu, a treninzi su im zabranjeni do kraja godine.

Umjesto priprema za sezonu - zabrana. Juniori Hrvatskog skijaškog saveza vratili su se kući, izbačeni s ljetnog treninga u švicarskom rezortu Zermatt.

Skijaški rezort ove sezone zabranio je treninge za elitne natjecatelje, pa trenirati mogu samo juniori. U hrvatskim redovima na trening-stazi našao se stariji skijaš, a sankcionirana je cijela reprezentacija.

Starijeg juniora pustili su na krivu stazu

"Mi smo prijavili juniore, imamo jednu trening-grupu koji su juniori i jedan je Tvrtko Ljutić, malo stariji junior, nije nikakav elite athlete. Vozio je neke utrke Europskog kupa, nikad nije primirisao Svjetskom kupu. Trener je napravio pogrešku i pustio ga je na stazu. Umjesto da ga pusti na drugu, gdje je dotad vježbao, pustio ga je na glavnu i ulovila ga je kontrola", rekao je Vedran Pavlek, direktor Hrvatskog skijaškog saveza

Iz švicarskog rezorta u odgovoru na upit tvrde – pravila su se znala unaprijed.

"Ovog ljeta staze za trening u Zermattu dostupne su isključivo juniorima iz skijaških klubova, regionalnih saveza i nacionalnih centara za nastup. Odredba o treninzima za elitne sportaše bit će ukinuta i ponovno procijenjena za ljeto 2025. Svi su timovi unaprijed primili pravila za ljetne treninge 2024. u pisanom obliku. Hrvatska momčad obaviještena je o našoj odluci u vezi s daljnjim treninzima ovog ljeta", rekli su iz Zermatta.

Trebao je biti izbačen samo prekršitelj

Kazna je, smatra Pavlek, ipak prestroga, a kući se mogao poslati samo stariji skijaš. Pravila, kako tvrdi, ne vrijede za sve.

"To je slično kao da se sportska ekipa vozi u vlaku i ulove jednog, ne bez karte, nego s pogrešnom kartom i onda sankcioniraju te izbace sve iz vlaka za cijelu godinu. Imamo jasne dokaze, video i fotomaterijale, ekipa koje su imale starije skijaše, ali nažalost ne vrijede ista pravila za sve", tužno je zaključio Pavlek.

Treninzi u tom rezortu zabranjeni su im do kraja godine. Juniori ipak neće biti zakinuti, na treninzima će se pridružiti seniorima, ali u drugom rezortu.

Mladi hrvatski reprezentativni stoper preselio iz Italije u Englesku

Najugodnije iznenađenje Europskog prvenstva ostalo bez izbornika

Europski velikan ima novi grb, možete li primijetiti razliku?

Više o