Ostali sportovi
Ostali sportovi

Wengen: Fenomenalna pobjeda Ivice u super-kombinaciji!

Vodeći skijaš Svjetskog kupa opet je imao odličan dan...

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Serija hrvatskog skijaša Ivice Kostelića se nastavlja. U posljednjih pet utrka Svjetskoga kupa je tri puta pobijedio, jednom bio drugi i jednom peti. Od maksimalnih 500 bodova je uzeo čak 425 (!)...

>> Ivica: Tata mi je puno pomogao danas

Nakon pobjede na paralelnom slalomu u Münchenu, te slalomske pobjede u Adelbodenu, slavio je trenutačno najbolji svjetski skijaš i na superkombinaciji u Wengenu. I ta je pobjeda bila izražena s velikom prednošću - drugi Carlo Janka zaostao je za njim ukupno 58 stotinki. Inače, Janka je bio drugi nakon spusta, odnosno, 86 stotinki bolji uoči slalomske vožnje.

U posljednjih pet utrka Kostelić je pobijedio tri put, jednom bio drugi i jednom peti. Od maksimalnih 500 bodova uzeo je čak 425!

No, Kostelić je opet sjajno odradio sve zadatke na slalomskoj stazi, koju je ovom prilikom skijašima "servirao" Ante Kostelić. U prvom dijelu je bio miran, hvatao pravi ritam, pa je čak i izgubio određenu prednost u odnosu na Svindala, Raicha, Millera i ostale. Međutim, u srednjem i donjem dijelu je bio nezaustavljiv, poput oluje je doletio do cilja i nabio ogromnih 1.34 sekunde plusa pred dotad vodećim Svindalom.

Na startu je kao opasnost stajao još samo Carlo Janka, još uvijek aktualni pobjednik Svjetskog kupa, ali je i Švicarac izgubio svu prednost u odnosu na danas vodećeg u ukupnom redoslijedu.

Kostelić sada ima više od sto boda prednosti u odnosu na Norvežanina Svindala (604-495), ali i mogućnost da u nedjelju, na slalomu u Wengenu skupi novi pozamašni broj bodova. Dakako, dan ranije u subotu će Svindal imati "svoju disciplinu", spust, ali na njemu se i Kostelić nada skupljanju bodova.

Za Kostelića je ovo bila 14. pobjeda u karijeri u Svjetskom kupu. Ima 10 slalomskih osvojenih utrka, dvije superkombinacije, jednu kombinaciju i spominjani paralelni slalom iz Münchena koji je početkom 2011. označio veliku pobjedničku seriju Hrvata.

Recimo i da je Natko Zrnčić-Dim zamalo uzeo deset bodova u današnjoj superkombinaciji. Donijelo bi mu to 21. mjesto, no kasnije utvrđeno da je haklao kolac. Zato je prve je bodove u karijeri u Svjetskom kupu osvojio Tin Široki, kojem je 27. mjesto donijelo četiri boda.

Rezultati, superkombinacija u Wengenu:

1. Ivica Kostelić (Hrv) 1:50.90

2. Carlo Janka (Švi) +0.58

3. Aksel Lund Svindal (Nor) +1.34

4. Christof Innerhofer (Ita) +1.53

5. Benjamin Raich (Aut) +1.62

...

27. Tin Široki (Hrv) +10.49

...

Ukupni redoslijed:

1. Ivica Kostelić (Hrv) 604 boda

2. Aksel Lund Svindal (Nor) 495

3. Silvan Zurbriggen (Švi) 439

4. Michael Walchhofer (Aut) 409

5. Ted Ligety (SAD) 408