Ostali sportovi
Ostali sportovi

18-godišnjakinja stradala na pješačkom, spasio ju jedan potez: "Mislila sam da ću biti invalid..."

Mlada srpska atletičarka Natalija Grujić stradala je na pješakom prijelazu.

Ilustracija (Foto:Damir Krajac/Cropix)

Natalija Grujić, 18-godišnja srpska atletičarka, nastradala je na pješačkom prijelazu. Nepažljivi vozač udario je djevojku, koja je završila u gipsu, a neko vrijeme morat će biti u invalidskim kolicima.

Grujić je opisala što se točno dogodilo:

"Tu nema semafora, ali ima ležeći policajac na kojem se nalazi pješački prijelaz. Vozač u traci do mene se zaustavio i pokazao mi da me pušta da pređem ulicu. Kad sam prešla u traku, pogledala sam ima li u drugoj vozila i skamenila sam se kad sam vidjela automobil u brzini blizu mene."

Otkriva da je samo zahvaljujući atletici izbjegla teže ozljede.

"Obuzela me jeza, nisam se mogla pomaknuti, ali sam se iz petnih žila trudila da to napravim. Zahvaljujući atletici, gdje sam naučila da kada ti je teško i misliš da ne možeš, ipak možeš, uspjela sam u sekundi doći k sebi da napravim dva-tri koraka unazad. Sve se odvilo jako brzo, znala sam i pored toga da će me udariti, da se nemam vremena pomaknuti na sigurnu udaljenost", kazala je za Atlex.

Nakon udarca prošle su joj teške misli kroz glavu, da će ostati invalid do kraja života:

"Nakon udarca sam pala, ležala sam nekoliko sekundi, nisam mogla vjerovati. Bila sam jako uplašena, nisam znala što se dogodilo i prva pomisao mi je bila da ću ostati invalid do kraja života, da mi je cijela karijera uništena i završena prije nego što je zapravo i počela."

"Odmah mi je prišao čovjek iz automobila koji me propustio da prođem, a onda i čovjek koji me udario, vrlo brzo su došli iz klinike koja se nalazi blizu. Nakon što sam došla k sebi, ustala sam. Bila sam sretna što nisam invalid, što mogu stajati na nogama. Gotovo ništa nisam osjećala, samo su me strašno boljeli zglobovi."

Pregledom je utvrđeno da je automobil prešao preko oba stopala nesretne djevojke, pukla joj je metatarzalna kost na stopalu, zbog čega je morala na operaciju. No nada se da će se nakon operacije i dvotjedne rehabilitacije vratiti treninzima.

FIFA uvela promjene kod transfera: Evo što to znači, tiče se i Luke Modrića

Igrao je s Modrićem i Kranjčarom, harao u hrvatskom prvenstvu, a danas igra seoski nogomet

Messi sve iznenadio i upro prstom u bivšu zvijezdu Dinama: Ključan igrač Barce!