Ostali sportovi
Ostali sportovi

Srbija za dlaku izbjegla još jednu blamažu, autsajdera savladali tek nakon peteraca

Vaterpolo reprezentacija Srbije teškom je mukom izborila utakmicu za deveto mjesto na Europskom prvenstvu u Splitu.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Vaterpolska reprezentacija Srbije u Splitu je pobijedila Nizozemsku boljim izvođenjem peteraca s 12:11, u utakmici doigravanja za plasman od devetog do 12. mjesta na Europskom prvenstvu.

Srbija je na prvenstvu u Splitu iznenađujuće ispala već u osmini finala od Francuske, iako je glasila za jednog od favorita za zlato.

Sedmerostruki prvak Europe će u četvrtak u utakmici za deveto mjesto igrati protiv Rumunjske, koja je također na peterce svladala Izrael 11:10. U utakmici za 11. mjesto igrat će Nizozemska i Izrael.

Kolilo je Srbija demoralizirano nakon ispadanja ušla u ovu utakmicu najbolje nam može otkriti činjenica da su tek nakon peteraca savladala reprezentaciju koja je u osmini finala poražena rezultatom 12:8 od Gruzije.

Ipak, Nizozemci su se već u skupini pokazali kao tvrd orah, nakon što su sa samo jednim pogotkom razlike poraženi od Španjolske te su uvjerljivo savladali Njemačku.

Srbija je u skupini uvjerljivo savladala Izrael i Sloveniju, no doživjeli su težak poraz od Mađarske, koji im je uskratio izravan ulazak u četvrtfinale, a onda su pravi potop doživjeli spomenutom eliminacijom od Francuza u osmini finala.