Ostali sportovi
Ostali sportovi

Španjolci uz žestoku borbu svladali Slovence na početku rukometnog turnira

Utakmicom između Španjolske i Slovenije otvoren je rukometni turnir u Parizu.

Španjolska - Slovenija (Foto:Profimedia)

Španjolska rukometna reprezentacija savladala je Sloveniju u prvoj utakmici rukometnog turnira na Olimpijskim igrama u Parizu.

U susretu koji je kroz gotovo cijeli tijek ponudio neizvjesnu borbu, Španjolci su u završnici dali gas, iskoristili nekoliko tehničkih grešaka Slovenaca i slavili rezultatom 25:22.

Bila je to utakmica koju su obilježile impresivne završnice poluvremena.

Tako se u prvom igralo praktički gol za gol sve do posljednjih desetak minuta, kad Slovenci rade seriju 4:0 i odlaze na odmor s vodstvo 11:8.

Držali su Slovenci vodstvo početkom drugog dijela, sve dok kod 11:14 Španjolci nisu postigli tri gola u nizu i sve vratili u teški egal.

Odvajalo se onda Španjolci i na 19:16, no uspjeli su Slovenci smanjiti i u posljednjih pet minuta ući s minusom 21:20.

No, u nekoliko su napada onda napravili teške tehničke pogreške, što su Španjolci iskoristili kontrama i pobjegli na 25:21, dok su Slovenci do kraja tek uspjeli smanjiti rezultat.

Španjolci su u prvom dijelu postigli tek osam pogodaka, a dugo im je trebalo i da se rasplamsaju u drugom, gdje su na kraju ipak postigli čak 17 i osigurali prve bodove. 

Ovo je bio susret skupine u kojoj se nalazi i Hrvatska, koja će svoj put prema medalji započeti od 14 sati, utakmicom protiv Japana.

Skandal na otvaranju OI: Težak propust organizatora, nevjerojatno što su napravili Južnoj Koreji

Dinamo prodao u Serie A napadača kojem tepaju da je ''stroj za golove''

Veliki gaf organizatora na otvorenju: Jeste li vidjeli što se dogodilo s olimpijskom zastavom?