Ostali sportovi
Ostali sportovi

Omiljena Rumunjka vratila se u Hrvatsku i dovodi prelijepu kćer za koju se mnogi otimaju

Njezina majka šest je godina žarila i palila u Koprivnici, a sad će to isto pokušati i ona.

gol expired Foto: DNEVNIK.hr

Hrvatski rukometni savez poništio je aktualnu natjecateljsku sezonu zbog pandemije koronavirusa, ali klubovi zbog toga nisu upali u zamku hibernacije, već rade na pojačanjima za novu sezonu.

Tako je i Podravka Vegeta, najuspješniji hrvatski ženski rukometni klub, odlučio angažirati dvije talentirane Rumunjke, od kojih jedna posebno plijeni pozornost.

Sorina Tirca, 21-godišnja lijeva vanjska, nalazi se pred potpisom za klub iz Koprivnice, a poveznica u cijeloj priči je njezina majka Mariana Tirca.

Srbi u nevjerici: Prvi strijelac lige iz Vojvodine priznao susjedima da bi igrao za drugu reprezentaciju

Mariana je legendarna rumunjska rukometašica koja je punih šest godina, od 1993. do 1999., igrala za Podravku i bila jedna od najvažnijih igračica u onom osvajanju Lige prvakinja 1996. godine, kada su Koprivničanke u finalu u dvije utakmice bile bolje s ukupnih 38:37 od bečkog Hypa.

Dva moćna kluba žele Sorinu, ali...

Majka Tirca nije krila kako bi jednog dana voljela svoju kćer vidjeti u dresu Podravke, a čini se kako će joj se želja uskoro ostvariti i lijepa Sorina mogla bi od iduće sezone pomoći klubu iz Koprivnice, koji godinama dominira u domaćem prvenstvu, da i na međunarodnoj sceni pokuša napraviti upečatljiv rezultat.

U tim nastojanjima trebala bi im pomoći i perspektivna Sorina, koju u svojim redovima žele vidjeti i neki puno financijski moćniji klubovi od Podravke, poput crnogorske Budućnosti ili rumunjskog CSM Bukurešta, ali čini se da bi u cijeloj priči mogao prevagnuti majčin savjet da ide korak po korak.

I dok se realizacija ovog transfera iščekuje, jedna rumunjska rukometašica već je potpisala dvogodišnji ugovor s Podravkom. Riječ je o 23-godišnjoj vratarki Juliji Dumanskoj, rumunjskoj reprezentativki koja dolazi iz kluba Ramnicu Valcea.

Dumanska bi trebala predstavljati veliko pojačanje među vratnicama i svojim obranama dati doprinos u ostvarivanju pravog rezultata u Europi. Riječ je o vratarki koja je ne tako davno (za 2018. godinu) proglašena najboljom mladom rukometašicom svijeta, a u prošloj sezoni joj je pripala titula najkorisnije igračice rumunjskog prvenstva.