Ostali sportovi
Ostali sportovi

Sjajni odbojkaši: Hrvatska čeka protivnika u osmini finala Europskog prvenstva

Hrvatska odbojkaška reprezentacija sjajno gura na Europskom prvenstvu.

Hrvatska odbojkaška reprezentacija (Foto:hos-cvf)

U sportu kojeg su godinama uništavale afere i obračuni čelnih ljudi, hrvatska muška reprezentacija opet ostvaruje lijepe uspjehe. Hrvatski odbojkaši plasirali su se u osminu finala Europskog prvenstva gdje će uskoro saznati protivnika.

Hrvatska je otvorila i zatvorila nastupe u skupini uvjerljivim porazima od Finske i Slovenije. No ono što se dogodilo između toga navuklo je osmijeh na lice ljubitelje odbojke. Hrvati su nanizali Ukrajinu, Španjolsku te domaćina Bugarsku.

Ovim fenomenalnim pobjedama osigurali su osminu finala, a s koje će pozicije tamo ići saznat ćemo večeras. Hrvatska je zasad druga, ali nakon utakmica Slovenija - Bugarska i Španjolska – Ukrajina znat ćemo više.

Jedino što je sigurno da naši odbojkaši ne mogu biti prvi jer je jedinicu osigurala Slovenija s dosadašnje sve četiri pobjede.

Ova se skupina križa s grupom D gdje su vodeći Francuzi, ali i tamo će se konačni poredak znati večeras.

''Imamo sada jedan dan odmora više u odnosu na ostale momčadi i sigurno ćemo to iskoristiti na najbolji način da se odmorimo i pripremimo za slijedećeg protivnika iz izraelske skupine D. Pretpostavljam da će to biti ili Portugal ili Turska, momčadi s kojima definitivno možemo igrati kao što smo igrali i s Ukrajincima i Bugarima. Mislim da tko god dođe u osmini finala da se možemo nadati pobjedi, a poslije u četvrtfinalu opet idemo na neku ovako jaku reprezentaciju kao što su Slovenija ili Francuska'', rekao je kapetan reprezentacije Petar Đirlić.

Tablice omogućuje Sofascore

Tablice omogućuje Sofascore