Ostali sportovi
Ostali sportovi

Sigurdsson sprema Hrvatsku za veliki rezultat na Olimpijskim igrama, nametnuo je poseban režim

Hrvatska rukometna reprezentacija priprema se za nastup na Olimpijskim igrama u Parizu.

Dagur Sigurdsson (Foto:Željko Puhovski/Cropix)

Hrvatska rukometna reprezentacija u Međimurju odrađuje prvu fazu priprema za Olimpijske igre u Parizu.

Izabranici Dagura Sigurdssona rade punom parom, zasad je sve u redu i sve protječe bez ikakvih ozljeda, a to je ono što je u ovom dijelu priprema najvažnije.

Kako izvještava Hrvatski rukometni savez, reprezentacija ima na raspolaganju sve što joj je potrebno: odličan smještaj, izolirana je od ljetnih gužvi i jako zadovoljna onim što ima u hotelu Panorama u Prelogu.

Ustajanje u cik zore

Islandski stručnjak, koji je prije nekoliko mjeseci postao hrvatski izbornik, nametnuo je poseban režim.

Već u 6:30 se ustaje, u 7:00 počinje prvi aktivacijski trening u dvorani koja se nalazi u sastavu hotela, a nakon toga doručak. Onaj pravi, žestoki trening počinje u 10:30 i traje preko dva sata. Ručak je svaki dan u 13:30, nakon toga slijedi popodnevni odmor, a nakon večere slijedi team building.

Razlog zbog kojeg naši reprezentativci ustaju u cik zore je taj što će Hrvatska na Olimpijskim igrama četiri od pet utakmica grupne faze odigrati u neuobičajno ranim terminima (dva u 11:00, dva u 14:00).

Stigao novi srednji vanjski

Stoga je Sigurdsson odlučio maksimalno, koliko je to moguće, prilagoditi bioritam onome što Hrvatsku čeka u Parizu.

Dodajmo kako je izbornik Sigurdsson odlučio priključiti i jednog igrača. Aktivirao je poziv Ivanu Pavloviću, srednjem vanjskom koji igra za Izviđač iz Ljubuškog. Na poziciji srednjeg vanjskog od ranije su pozvani kapetan Domagoj Duvnjak i Luka Cindrić.