Ostali sportovi
Ostali sportovi

Sigurdsson nametnuo spartanski režim uoči Olimpijskih igara: "Pripremit ću Hrvatsku da bude prava!"

Dagur Sigurdsson s Hrvatskom je suvereno izborio Olimpijske igre u Parizu, a tamo će naša reprezentacija pod njegovim vodstvom pucati na najviše ciljeve.

Dagur Sigurdsson (Foto:Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell)

Na pripremama hrvatske rukometne reprezentacije za Olimpijske igre, čija se prva faza ovih dana uspješno privodi kraju, razgovarali smo s Dagurom Sigurdssonom.

Islandski stručnjak, koji je krajem veljače imenovan za hrvatskog izbornika, u dogovoru s Hrvatskim rukometnim savezom izabrao je mirno okruženje Međimurja. Reprezenacija je smještena u Prelogu, gradiću u kojem ima sve ono što je Sigurdsson htio.

Sigurdsson oduševljen uvjetima u Prelogu

"Uvjeti su nam zbilja fenomenalna. Sportska dvorana je naslonjena odmah na hotel, hrana je odlična, a momci imaju vremena provesti zajedno. Također, uvjeti za spavanje su odlični, imamo mir, nije vruće", istaknuo je Sigurdsson na samom početku.

Kad su preduvjeti za rad takvi, onda i ne iznenađuje što igrači idu 100 na sat.

"Radimo na balansu u momčadi, taktici, usput već i analiziram pomalo naše suparnike na skupini na Olimpijskim igrama. U sredini smo priprema, igrači su fokusirani i mogu reći da sve ide jako dobro. Igrači su koncentrirani, daju sve od sebe, bore se za svoje mjesto u momčadi."

Izbornik se u skupini najviše pribojava Švedske

Što Sigurdsson kaže o samoj skupini i suparnicima na Olimpijskim igrama? Podsjećamo, Hrvatska je smještena u skupinu A gdje će joj suparnici, redom, biti Japan, Slovenija, Njemačka, Švedska i Španjolska.

"Imamo mi dobre šanse protiv svakog od tih suparnika. Znamo da možemo odigrati jednu ili dvije utakmice na vrhunskoj razini, to smo i napravili u kvalifikacijama, ali Olimpijske igre su nešto drugo. Imate pet utakmica u skupini, a možda i njih osam u dva tjedna i sve to sa samo 14 igrača tako da je puno zahtjevnije."

Sigurdsson u ovom trenutku ovako gleda na našu skupinu na Olimpijskim igrama.

"Znamo Njemačku vrlo dobro, igrali smo u kvalifikacijama s njima. Slovenija, Španjolska, Švedska i Japan, sve su to dobre reprezentacije. Sa svima će biti 50-50 ili možda nekad 60-40, ali sve je to tu negdje. Slovenci imaju nekoliko zanimljivih mladih igrača, a Švedska je kao stroj, ako niste u stanju trčati s njima svih 60 minuta, oni će vas zgaziti."

"Ne želim nikakve crne rupe, hoću trku svih 60 minuta"

Prvi hrvatski suparnik u Parizu bit će Japan na čijoj je klupi Sigurdsson sjedio čak sedam godina.

"Oni su vrlo jaki sada, pobijedili su sa šest razlike Farske Otoke, reprezentaciju koja jako raste proteklih godina. Poznajem ih vrlo dobro, bit će čudna utakmica za mene, ali vrlo sam uzbuđen i siguran sam da mogu pripremiti Hrvatsku da bude na potrebnoj vrhunskoj razini."

Egipat testira Hrvatsku u Varaždinu

Hrvatska ove subote u Varaždinu igra prijateljsku utakmicu protiv Egipta.

"Želim vidjeti konstantu. Ne želim nikakve crne rupe ili propadanje u igri, nego da držimo naš standard visoko kroz utakmicu, s koncentracijom i disciplinom. Egipat je jako snažan, u zadnjih pet-šest godina su među osam najboljih svjetskih reprezentacija i bit će to pravi izazov za nas. Gaje nekakav stil sličan Španjolskoj i bit će to sigurno zanimljiva utakmica", zaključio je izbornik Sigurdsson.

Tablice omogućuje Sofascore

Tablice omogućuje Sofascore