Ostali sportovi
Ostali sportovi

Samo jedan hrvatski rukometaš nastupit će na skorašnjem Final Fouru Lige prvaka

Poznati su sudionici završnog turnira rukometne Lige prvaka.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Odigrane su i preostale dvije uzvratne utakmice četvrtfinala rukometne Lige prvaka, poznato je tko će igrati na Final Fouru idući mjesec u Kölnu.

PSG-u i Aalborgu, koji su plasman na završni turnir potvrdili u srijedu, u četvrtak navečer su se priključili Nantes i Barcelona.

Francuski predstavnik je kreirao iznenađenje eliminiravši favorizirani Veszprem. Mađari su u uzvratu pred 4.500 navijača u svojoj dvorani slavili 32:30, ali to im nije bilo dovoljno jer je Nantes iz prve utakmice donio zalihu od četiri pogotka. S ukupnim rezultatom 62:60 Nantes je prošao dalje...

U drugoj utakmici nije bilo nikakvih iznenađenja, Barcelona je nakon pobjede u Bjelorusiji kod kuće bila još uvjerljivija protiv Meškov Bresta. Završilo je 40:28, ukupno je to 73:57.

Kiel predao krunu

Hrvatski reprezentativac Luka Cindrić nije bio u sastavu Barce jer se u prvom susretu lakše ozlijedio, ali trebao bi biti spreman za Final Four.

Cindrić će u borbi za europski tron biti jedini hrvatski rukometaš, jer naših igrača nema ni u PSG-u ni u Aalborgu ni u Nantesu.

Podsjećamo, prošlosezonsko finale igralo se u prosincu i tada se Domagoj Duvnjak s Kielom popeo na krov Europe, pobijedivši u finalu baš Barcelonu.

Ovaj put na Final Four nećemo dugo čekati, polufinala su na rasporedu 12. lipnja, a utakmica za treće mjesto i finale 13. lipnja. Kao i prethodnih godina, sve će se odigrati u Lanxess Areni u Kölnu.

Rezultati četvrtfinala:

Srijeda:
PSG - THW Kiel 34:28 (29:31)
Flensburg-Handewitt - Aalborg 33:29 (21:26)

Četvrtak:
Barcelona - Meškov Brest 40:28 (33:29)
Veszprem - Nantes 32:30 (28:32)