Ostali sportovi
Ostali sportovi

Ranteš i Pannonian Challenge održali pravi adrenalinski spektakl u Varaždinu

Nakon adrenalinske uvertire u Zagrebu i Rijeci, Challenge Tour se održao i u Varaždinu, gradu osvajača svjetskog BMX FISE kupa, netom nakon završenog 21. izdanja Pannoniana u Osijeku.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Skate park Varaždin ove je subote ugostio najbolje ekstremne sportaše, a zahvaljujući Marinu Rantešu i Pannonian Challengeu Varaždin je posljednjih godina upisan na svjetskoj mapi urbane kulture.

Nakon adrenalinske uvertire u Zagrebu i Rijeci, Challenge Tour se održao i u Varaždinu, gradu osvajača svjetskog BMX FISE kupa, netom nakon završenog 21. izdanja Pannoniana u Osijeku. Mjesto radnje ove je subote bio Varaždinski skate i BMX park. Zanimljivo je da je Varaždinski skate park izgrađen upravo na inicijativu Marina te uz pomoć Pannonian Challengea koji su zajedničkim snagama omogućili Varaždincima da se pozicioniraju na svjetskoj mapi urbane kulture.

"Drago mi je što se u mom Varaždinu i ove godine održao Challenge tour, u vrijeme kad se većina natjecanja, ne samo ekstremnog već sporta općenito u svijetu otkazuje. Drago mi je što sam pred svojom publikom, svojim Varaždincima mogao odvoziti i pokazati trikove koje sam dugo vježbao. Kako dugo nismo imali natjecanja, mogli smo vježbati nove trikove bez straha od ozljede i nemogućnosti daljnjeg natjecanja, tako da sam se jako veselio pokazati svojoj publici neke nove trikove. Sretan sam što sam pobijedio pred domaćom publikom, ali još sam više sretan što je i moja sestra vozila svoje prvo natjecanje", poručio je Ranteš nakon odličnih rezultata na Challenge touru u svom rodnom Varaždinu.

Challenge tour Varaždin ove je godine ugostio, uz domaćine iz Varaždina i vozače iz Osijeka, Pule, Rijeke i Splita, koji su svoje trikove pokazali i na prethodnim stanicama toura, a za posljednju stanicu, Varaždin, spremili su pravu adrenalinsku zabavu.

BMX freestyle vozači bili su podijeljeni u četiri skupine te su vozili dvije jednominutne vožnje u kojoj je najbolji bio Marin Ranteš, drugi je bio Fran Zeman, dok je na trećem mjestu završio Kristof Krausz iz Mađarske, najbolji trik, točnije nekoliko njih, izveo je također nezaustavljivi Ranteš. Roleri i skateri su nastupali u formatu Jam session a publiku su oduševili svojim umijećem.

Tako je na skateu do prvog mjesta dovezao Bruno Vranić koji je ujedno napravio i najbolji trik, iza njega je bio Marino Mazarekić, a treći je bio Domagoj Gudac. Kod rolera pobjedu je odnio Matija Kunštek, Damjan Petričević je bio drugi, a Luka Ćorluka je osvojio treće mjesto. Najbolji trik napravio je pobjednik Matija Kunštek.

Razvoj sporta i urbane kulture oduvijek je bio primarni cilj Udruge Pannonian. Upravo zahvaljujući jednom od najboljih BMX vozača današnjice Marinu Rantešu i potpori grada Varaždina odlučili smo i ove godine, unatoč teškoj i neizvjesnoj situaciji uzrokovanoj COVID pandemijom, organizirati Challenge Tour i u Varaždinu.

"Ovo je druga godina naše Challenge turneje hrvatskim gradovima i već je vidljiv veliki napredak lokalnih sportaša i to je ono što nas čini sretnima i zadovoljnima. Nadam se da ćemo uspjeti nastaviti ovu lijepu priču i da ćemo se dogodine okupiti u puno mirnijim i boljim okolnosti, a mi ćemo se, kao i u ove dvije godine, pobrinuti da u Varaždin dođu najbolji europski ekstremni sportaši! Iskrene zahvale svakako idu varaždinskom gradonačelniku Ivanu Čehoku i svim našim partnerima, a posebna zahvala ide našim vrijednim volonterima", rekao je Jurica Barać, organizator Pannonian Challengea.

Događaj se odvijao u sklopu Varaždinskog ljetnog programa Laufanje koji su uz zanimljiv program pratili i visoke sigurnosne mjere.

"Pannonian Challenge nije samo prilika da zahvalimo Rantešu na iznimnim uspjesima i na činjenici da promovira Varaždin na svjetskoj razini, a nije samo ni prilika da zahvalimo Pannonianu na podršci. Ova manifestacija gradi Varaždin u smislu urbane i mladenačke kulture koja je Varaždinu i više nego bitna, pa imati takve partnere i potencijale posebno veseli. Čestitam pobjednicima i želim nam svima da i dalje otvaramo mogućnosti mladima da ostvare svoje sportske, ali i životne snove", izjavila je zamjenica gradonačelnika Varaždina, Sandra Malenica.

Challenge tourom završena je ovogodišnja ekstremna avantura, no ekipa Pannonian Challengea i u doba pandemije uspjela je održati živim plamen ekstremnog sporta te su poštujući sve epidemiološke mjere dokazali da sport i urbana kultura, unatoč socijalnoj distanci, mogu biti povezaniji nego ikada.

Pannonian Challenge pratite na društvenim mrežama, a već iduće godine i na najužarenijim tribinama.