Ostali sportovi
Ostali sportovi

Prekid koji je šokirao Nizozemsku: Najljepša svjetska prvakinja objasnila zašto više nije sa zlatnim olimpijcem

Nizozemski "power couple", ponajbolji klizač i klizačica svijeta, Jutta Leerdam i Koen Verweij višu nisu zajedno.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Tijekom ovogodišnjih zimskih Olimpijskih igara u Pekingu puno se pisalo o Jutti Leerdam, nizozemskoj brzoklizačici, koju su mnogi proglasili najljepšom sportašicom svijeta.

U Pekingu je osvojila srebro

23-godišnja svjetska prvakinja došla je kao favoritkinja za zlato u utrci na 1000 metara te je treba još jednom potvrditi kako se iza nje ne krije samo lijepo lice. Lijepo lice koje se posljednjih godina moglo najviše vidjeti uz Koena Verweija, osvajača zlata i srebra u Sočiju te dvije bronce u Pjongčangu, u istom sportu.

Jutta je na kraju u Pekingu osvojila srebrno odličje. Rezultat kojim je zadovoljna te na kojem može graditi put prema Milanu 2026. godine.

No, nizozemski sportski mediji jučer i danas gore od vijesti da njihov najveći sportski "power couple" više nije zajedno. 

Potvrdila je prekid

"To se događalo već neko vrijeme. Posebno je loše kad unutar olimpijske sezone osjećaš da ti je veza uz problemima. To se nastavilo i tijekom ljeta. Onda je službeno završilo. Bilo smo zajedno 24 sata na dan, sedam dana tjedno. Bilo je tu puno privikavanja i nije bilo lako", rekla je Jutta, koja se, kao što možemo vidjeti na njenom izuzetno praćenom Instagramu, priprema za novu sezonu.