Ostali sportovi
Ostali sportovi

Pogledajte ovu ljestvicu i razvucite osmijeh: Još jedan dokaz da je Hrvatska čudesna

Izrazito je lijep pogled na ljestvicu osvojenih medalja na Olimpijskim igrama u Parizu…

Hrvatska zastava na Euru (Foto:Afp)

Valent i Martin Sinković donijeli su još jedno zlato Hrvatskoj na Olimpijskim igrama u Parizu. Čudesna hrvatska braća slavila su u infarktnoj utrci dvojca bez kormilara, a prije njih zlato je osvojila sjajna hrvatska džudašica Barbara Matić.

VIDEO Britanski komentatori šokirani pobjedom Sinkovića: Mislili su da Hrvati nemaju šansu prestići njihov dvojac!

S dva pariška zlata Hrvatska se popela na 16. mjesto ukupnog poretka država koje nastupaju na Igrama. Hrvatska je izjednačena po broju zlatnih medalja s Novim Zelandom, Rumunjskom, Njemačkom, Hong-Kongom i Irskom, no te su zemlje osvojile više ostalih medalja pa su ipak bolje plasirane.

Hrvatska zasad ima zlatnih medalja kao i Njemačka

Kako god, kada bilo tko pogleda koje su sve zemlje iza Hrvatske, morat će duboko uzdahnuti i zaključiti kako je nacija od nepuna četiri milijuna stanovnika sportska velesila.

Da ne spominjemo koliki je hrvatski brutonacionalni proizvod i ulaganja u sport u odnosu na mnoge velike zemlje koje su iza Hrvatske. A još nije gotovo, hrvatski predstavnici mogli bi donijeti Lijepoj Našoj još pokoje zlato. Sutra će već imati šansu Donna Vekića u finalu ženskog teniskog turnira u pojedinačnoj konkurenciji.

U lovu na rekord

Nećemo sada nabrajati tko bi još mogao do zlata, ali lako je moguće da Hrvatska ponovi rekordan doseg iz Rio de Janeira, kada su hrvatski sportaši osvojili pet zlatnih medalja, a ukupno deset (tri srebra i dvije bronce).

Hrvatska uvjerljivo prva na području bivše Jugoslavije   

Uzgred rečeno, Hrvatska je od osamostaljenja po broju osvojenih medalja, među njima njim i zlatnih, uvjerljivo prva ako napravimo listu medalja država bivše Jugoslavije. Zasad je osvojila ukupno 55 medalja, od toga 20 zlatnih, računajući ljetne i zimske Olimpijske igre.

Ljestvicu medalja na OI 2024. pogledajte OVDJE