Ostali sportovi
Ostali sportovi

Pijević: "Neće nam ta jedna utakmica ništa uništiti. Idemo uživati u zadnjoj utakmici"

Hrvatska ima još jednu priliku za medalju.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija poražena je u petak u polufinalu Europskog rukometnog prvenstva u Danskoj, bolja od nje je sa 30:19 (15:5) bila Francuska.

Hrvatska ipak bez finala: Francuskinje su bile prejake, ali naše cure imaju još jednu veliku priliku

Iako su hrvatske rukometašice dobro ušle u utakmicu i dobro se držale prvih sedam minuta, nakon toga ulaze u dugačko krizno razdoblje. U 11. minuti Francuska ide na dva razlike i ta prednost se samo povećavala do kraja poluvremena. Hrvatske rukometašice su ostatak poluvremena odigrale u grču i završile ga s deset golova zaostatka.

U drugom poluvremenu Hrvatska je puno bolja, no veliku razliku nisu mogle nadoknaditi.

Tea Pijević je obranila što se da obraniti, skupila je sedam obrana iz 32 udarca prema njezinom golu.

Izbornik ponosan, ali i kritičan: Detektirao je razloge poraza, ali ima i poruku koja ohrabruje

''Očekivale smo tešku utakmicu, problemi u prvom dijelu su odlučili utakmicu. Zabijale su nam dosta lakih golova. U drugom dijelu smo se uspjeli vratiti u život, izgubile smo jedan razlike. Čestitke Francuskoj. Mislim da je presudilo prvo poluvrijeme'', izjavila je Pijević pa dodala:

''Vjerujem da se možemo dići u dvoboju za treće mjesto. U toj utakmici ćemo dati sve od sebe, to nam je zadnja utakmica na Euru i idemo uživati. Moramo skupiti glave i razgovarati. Proučili su nas svi i znaju kako igramo, znamo da smo odigrale dobro prvenstvo i neće nam sad ta jedna utakmica ništa uništiti'', rekla je Pijević.