Ostali sportovi
Ostali sportovi

Nezaustavljivi Hrvati rasturaju u Parizu: Izboreno je još jedno dvostruko finale!

Hrvatska ima još jedno dvostruko finale na Olimpijskim igrama u Parizu. Petar Gorša i Miran Maričić plasirali su se među najboljih osam u disciplini 10 metara zračna puška.

Petar Gorša, Giovanni Cernogoraz i Miran Maričić (Foto:Josip Mikacic/PIXSELL)

Fantastične vijesti iz Pariza s Olimpijskih igara ne prestaju dolaziti. Hrvatska ima još jedno dvostruko finale, a izborili su ga Miran Maričić i Petar Gorša u streljaštvu, u disciplini zračne puška s deset metara.

Maričić je odradio jedan od najboljih nastupa u karijeri, jedno je vrijeme vodio, ali na kraju završio četvrti, dok je Gorša finale izborio s osmog mjesta u neviđenoj drami.

Maričić pokazao formu za medalju

27-godišnji Bjelovarčanin pucao je sjajno, nakon četiri serije bilo je prosjekom na putu prema olimpijskom rekordu, no malo mu je pala koncentracija u posljednje dvije serije te je završio četvrti. No, pokazao je kako je spreman boriti se za medalju. Treće mjestu u kvalifikacijama promaklo mu je za samo 0.1 krug.

Kod Gorše je bilo puno napetije. On je doslovno kroz cijelo natjecanje šetao između petog i desetog mjesta, a to je posebno bilo zanimljivo pratiti jer su on te Norvežanin Hegg i Talijan Bonazzi, koji su mu na kraju bili glavni konkerenti, pucali najsporije.

Gorša napravio kiks života pa dočekao poklon glavnog konkurenta

Ulaskom u posljednju seriju bio je šesti, da bi s pet odličnih hitaca skočio na peto mjesto. I onda nevjerojatno. Nakon što je 55 hitaca poslao preko 10 krugova, Gorša je pogodio 9.1 i pao na deseto mjesto. Ostala su mu četiri hica i činilo se da je san o finalu gotov. 

No, onda se dogodilo nešto nevjerojatno. Norvežanin je svoj posljednji hitac poslao u 9.6 i završio 0.2 kruga ispod našeg strijelca. I njemu je to bio jedini hitac od njih 60 ispod 10 kruga, a za finale mu je trebalo 9.9.

Gorša i Talijan u posljednji su hitac ušli potpuno izjednačeni, a našem strijelcu ostala je mirnija ruka. Pogodio je 10.7, Talijan 10.3 i finale je tu!

Maričić i Gorša nastupit će u finalu sutra (ponedjeljak) od 12 sati!

Zračna puška 10m, kvalifikacije (Foto: Paris 2024)