Ostali sportovi
Ostali sportovi

Švedska utrpala 40 golova i slavila u posljednjem kolu, evo što to znači za Hrvatsku

Počeo je rasplet po skupinama rukometnog turnira na Olimpijskim igrama.

Švedska - Japan (Foto:Afp)

Ove nedjelje igra se posljednje kolo grupne faze rukometnog turnira na Olimpijskim igrama.

Dan je otvorenom utakmicom u našoj skupini A između Švedske i Japana gdje su Šveđani opravdali ulogu favorita i slavili s 40-27 (na poluvremenu je bilo 16-9).

Sebastian Karlsson sa šest i Jim Gottfridsson s pet golova predvodili su Švedsku, dok je Naoki Sugioka zabio devet golova za Japan.

Tako je Švedska natjecanje u skupini okončala s tri pobjede i dva poraza te ukupno šest bodova na kontu. Prolaz u četvrtfinale su osigurali (dalje idu četiri reprezenacije), a s koje će pozicije proći, to će saznati u tijeku dana kada se u ovoj skupini još sastanu Njemačka - Slovenija i Hrvatska - Španjolska.

Hrvatska ne može biti bolja od četvrtog mjesta u skupini

Ono što je nakon ovog trijumfa Šveđana jasno je da će naša reprezentacija, u slučaju večerašnje pobjede nad Španjolcima, sigurno završiti na četvrtom mjestu u ovoj grupi.

Naime, zbog onog katastrofalnog poraza s 11 razlike Hrvatska je u situaciji da, kakav god se možebitni krug zatvorio sa Švedskom, u tom krugu će biti najlošija.

Zaključno, naši večeras moraju pobijediti Španjolsku (nije dovoljan remi jer Španjolci imaju bolju gol-razliku) da bi završili četvrti u skupini i u četvrtfinalu išli na pobjednika skupine B, a to će najvjerojatnije biti Danska.

Tablice omogućuje Sofascore

Tablice omogućuje Sofascore