Ostali sportovi
Ostali sportovi

Gay oduševljen Hanžekom: Naljutio kolegu zbog poteza na utrci

'Kod 80. metra utrke sam nehotice rukom zahvatio Nestu Carteru i tako pokvario i svoj i njegov rezultat. Zato mu se duboko ispričavam', kazao je pobjednik utrke na 100 metara na IAAF mitingu u Zagrebu američki sprinter Tyson Gay.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Gay je pobijedio u Zagrebu s 9.91 sekundi, što je i novi rekord mitinga, tri stotinke brže od prošlogodišnjeg vremena Darvisa Pattona, ali je u utrci imao podosta problema.

>> Gay s lakoćom srušio rekord mitinga u Zagrebu!

'Ne samo da sam udario Cartera, već sam se i poskliznuo na startu, pa mogu biti jako sretan i s pobjedom i s postignutim vremenom. Da nije bilo tih teškoća, vjerojatno bi išao oko 9.80 sekundi', kazao je najbrži sprinter sezone koji je u Londonu išao 9.78.

'U Zagrebu je bilo dosta hladno, ne kao u Bruxellesu, ali ipak dovoljno hladno da sam odlučio propustiti službeno predstavljanje kako bi se zagrijao. Ovaj miting je ugodan, atletičari nemaju toliki pritisak, ozračje je ugodno, a nisam ni znao da imam toliko obožavatelja u Hrvatskoj. Vratit ću se u Zagreb braniti pobjedu i rekord', izjavio je Gay, koji ostaje u našoj zemlji jer preko vikenda trči štafetu na Kupu kontinenata u Splitu.

'Teško je reći što očekivati u Splitu, ali vjerujem da naša, američka štafeta može pobijediti Jamajku.'

Drugoplasirani u utrci, a ujedno i surekorder sezone s 9.78 iz Rietia Jamajčanin Nesta Carter otrčao je 10.07 sekundi, ali je sigurno bio pomalo ljut zbog nehotičnog poteza rukom njegova konkurenta Gaya jer se nije zaustavio ispred brojnih novinara. (Hina)

Više o