Ostali sportovi
Ostali sportovi

Nevjerojatan uspjeh: Hrvatski studenti prvaci svijeta u futsalu

Hrvatska sveučilišna futsal reprezentacija osvojila je zlatnu medalju na svjetskom prvenstvu Šangaj

Hrvatska Futsal (Foto:Facebook)

Dok su naši Vatreni imali loš start na Europskom prvenstvu, Hrvatska sveučilišna futsal reprezentacija ostvarila je sjajan uspjeh na Svjetskom sveučilišnom prvenstvu u Šangaju. Naši futsal reprezentativci osvojili su zlatnu medalju na impresivan način.

U četvrtfinalu su pobijedili jaki Portugal s 4:1, a u polufinalu nadjačali Ukrajinu s 4:2, koja je došla s izuzetno jakom ekipom sastavljenom od prvoligaških igrača. U finalu su svladali favorizirane Brazilce s 4:1.

Nije bilo uvjerljivo od početka

U grupnoj fazi natjecanja nisu bili tako uvjerljivi. Nakon pobjede protiv Mongolije s 9:0, pretrpjeli su težak poraz od Ukrajine s 9:1. U ključnoj utakmici za prolazak u četvrtfinale pobijedili su Novi Zeland s 7:4.

Malo tko je očekivao da će Hrvatska proći Portugal, koji je dominirao u grupnoj fazi s tri pobjede i gol-razlikom 82:3, uključujući i nevjerojatnu pobjedu nad UAE s 65:0. Nakon pobjede nad Portugalom, hrvatski igrači su vjerovali da je sve moguće. U polufinalu su se revanširali Ukrajini, a u finalu su briljirali Nikola Gudasić s dva gola, te Filip Novak i Mateo Mužar sa po jednim.

Svjetski prvaci

Hrvatsku su predstavljali studenti sa Sveučilišta u Zagrebu i Veleučilišta Edward Bernays, među kojima su bili brojni prvoligaški igrači, uključujući petoricu iz aktualnog prvaka Futsal Dinama. Izbornik Hrvatske bio je Alen Jukić, inače pomoćnik u stožeru švedske futsal reprezentacije i trener u Futsal Dinamovoj školi, a pomoćnik mu je bio Saša Ledinščak.

Zlatnu ekipu činili su: Ante Piplica i Lukas Mlinarić (golmani), Branko Artić, Lovro Cigler, Nikola Gudasić, Jure Jakovljević, Bruno Kovačić, Ivan Marković, Mateo Mužar, Filip Novak, Bepo Paus, Ivan Penava, Matija Tolić i Toni Vučković.

Naši zlatni futsal igrači vraćaju se u Zagreb u ponedjeljak u 22:35, a u zračnoj luci Franjo Tuđman priprema se svečani doček.

VIDEO Ronald Koeman lizao ruke i jeo šmrklje za vrijeme utakmice pa pokazao trbuh

UZNEMIRUJUĆE SNIMKE Huligani napali srpske navijače u Njemačkoj, uslijedio je potpuni kaos

Nizozemska preokretom sredila Poljsku u prvom kolu zanimljive skupine D na Euru