Ostali sportovi
Ostali sportovi

Lena Stojković pobijedila Tunižanku i došla na jednu pobjedu od olimpijske medalje!

Hrvatska olimpijka Lena Stojković izborila je polufinale olimpijskog taekwondo turnira do 49 kilograma.

Lena Stojković (Foto:Tom Dubravec / Cropix)

Još jednu odličnu borbu odradila je Lena Stojković u četvrtfinalu taekwondo turnira na Olimpijskim igrama u Parizu svladavši Tunižanku Ikram Dhari rezultatom 2:1 u setovima.

Lena će se u polufinalu boriti od 16:22, protiv Panipak Wongpattanakit iz Tajlanda.

Lena je tako izborila polufinale te je jednu pobjedu udaljena od olimpijske medalje.

U borbu je ušla sjajno te je pred kraj prve minute prve runde pogodila glavu Tunižanke i nastavila kontrolirati borbu. Prepustila je inicijativu protivnici i čekala da iz kontre dođe do četvrtog boda, no iznenađena je samo pet sekundi prije kraja runde, kad je Tunižanka poslala udarac blizu glave.

Sutkinja nije reagirala, ali reagirao je trener, koji je zatražio pregled snimke. Iako se udarac nije činio toliko čist, ipak je odlučeno da pogodak vrijedi tri boda.

Tunižanka je tako izjednačila te na račun malih udaraca ipak uzela prvu rundu.

To ipak nije omelo Lenu, koja je vjerovala da je pogodila šaku u posljednjoj sekundi, no nije joj priznata. 

Naša je borkinja nastavila jednako u drugoj rundi, gdje je krajem prve minute povezala dva udarca u glavu, a nakon toga je došao i kazneni bod za Tunižanku. Lena je sigurno privela rundu kraju i uzela ju je rezultatom 7:3.

Posljednja runda krenula je kaznenim bodom za Tunižanku, a onda i odličnim udarcem šakom Stojković, na koji se povezao još jedan kazneni bod i bilo je to 3:0. Tunižanka je nakon toga tražila glavu, ali novim kaznenim bodom vodstvo Lene Stojković bilo je 4:0. Do kraja je Tunižanka uspjela postići tek još jedan bod, no to nije bilo dovoljno.