Ostali sportovi
Ostali sportovi

Legendarni Mavrović o braći Kličko, boksačkom meču godine i slobodnoj borbi

Željko Mavrović u ekskluzivnom je razgovoru za Dnevnik Nove TV komentirao nedavni meč između Vladimira Klička i Davida Hayea, koja je perspektiva boksa i ima li šanse pored slobodne borbe...

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Podsjetimo, Kličko je jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio Britanca u Hamburgu i time došao do svoje 56. pobjede od 59. profesionalnih mečeva. A tom pobjedom ujedinio je sve teškaške naslove.

''Vladimir ima uvijek fokus od samog ulaska u ring i gleda samo svog protivnika. Dok je Haye bio tu puno fleksibilniji, nekako opušteniji i nije dozvolio da mu ta trema oduzme previše energije. Mislim da su jedan i drugi odradili dobar posao prije meča, nije bilo popuštanja'', rekao je Željko Mavrović i nadodao:

''Ukoliko bi se Haye pokušao boriti protiv Vitalija, morao bi promijeniti stil koji je koristio protiv Vladimira, jer njih dvojica boksaju na sličan način. Znači morao bi više napadati i držati taj kontinuum. Niži, kraćih ruku i njegovi udarci ne sežu dalje od lakta jednog od braće Kličko. Tako da načinom kojim je boksao može se desiti koji udarac, ali mala je šansa.''

>> Boksački spektakl razočarao: Kličko slavio na bodove, Haye mogao i do pobjede!

Dalje je bivši boksački šampion komentirao kakva je perspektiva boksa kao sporta u budućnosti te ima li on šanse pored današnje slobodne borbe.

''Uvijek ima kvalitetnih mečeva u manjim kategorijama. Adnan Čatić je prije svega prekrasan dečko i čovjek s kojim sam puno toga podijelio i za vrijeme svoje karijere. On može pružiti odličan meč, ali apsolutna kategorija je uvijek – apsolutna. I uvijek je ta nekakva priča tko je najbolji od svih i 'jači' od svih'', kazao je Mavrović.

''Slobodna borba je prekrasna i ima nekakve svoje draži. Prije svega smo se veselili pobjedi naših boraca Branka Cikatića i Mirka Filipovića. Međutim, ipak je to sport koji je relativno novi sport i koji svojom atraktivnošću još uvijek ne može dobiti najatraktivnije boksačke mečeve. Boks je skoro 100 godina planetarni sport i još dugo će biti takav, gdje do ujutro čekamo borbu, gdje je popularnost, gdje je pun stadion i gdje cijeli svijet prati i doživljava taj meč'', zaključio je proslavljeni hrvatski boksač.