Ostali sportovi
Ostali sportovi

Izraelci šokirali objavom nositelja zastave: Evo zbog čega će mnogi biti bijesni

Javno otkrivanje izraleskih nositelja zastave na otvorenju Olimpijskih igara izazvalo je veliku buru u svijetu.

Peter Paltchik (Foto:Afp)

Izraelski olimpijski odbor donio je odluku kako će nositelji njihove zastave na otvorenju Olimpijskih igara u Parizu biti Peter Paltchik i Andi Murez.

Murez je plivačica, kojoj će ovo biti treće igre, dok je Paltchick džudaš, osvajač bronce u timskom natjecanju na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Potpisavao granate, a sad je dobio najveću čast

No, izbor Paltchika doveo je do žestokih reakcija javnosti zbog jedne druge činjenice iz njegove biografije, nešto novijeg datuma.

Naime, Paltchick je nedavno na X-u objavio, pa kasnije obrisao, fotografiju na kojoj su izraelske granate koje je on potpisao.

Riječ je o granatama namijenjenim ratu u Gazi, a Paltchick nije prvi poznati Izraelac koji je tako nešto napravio. No, svakako je prvi olimpijac, što je izazvala veliku buru, posebno među podržavateljima Palestinaca.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

"Od mene za vas, sa zadovoljstvom", napisao je Peter u spomenutoj objavi.

Mnogi traže da se Izrael u potpunosti izbaci

Postoji uistinu veliki lobi koji se zalaže za suspenziju Izraela iz svih sportova i javnih natjecanja, no to se još uvijek nije dogodilo, budući da je ta država javno nije označena kao agresor.

Rat u pojasu Gaze, vjerojatno najžešći dosad, ali i najviše pod žižom javnosti, traje od listopada prošle godine, nakon što su militanti Hamasa napali nekoliko civilnih ciljeva u Izraelu te organizirali pokolj stanovništva.

Izrael je odgovorio najžešće dosad, a većina njihovim građana podržava način na koji se država odlučila obračunati s Hamasom, odnosno podržava pokušaj da ga se u potpunosti istrijebi s lica zemlje.

Dvaput mu je stalo srce na terenu, a sad je u suzama objavio kraj karijere: Javio mu se i Rakitić

VIDEO Edwards i njegov tim ušetali Muhammadu u dizalo: Pogledajte reakciju izazivača

Hrvatski reprezentativac na Mourinhovoj listi: Već će se ovog tjedna voditi razgovori?