Ostali sportovi
Ostali sportovi

Ivan Kljaković Gašpić u igri za broncu

U subotu završava Predolimpijska regata, a naš jedriličar u konkurenciji je za osvajanje medalje.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Ivan Kljaković Gašpić kao peti ulazi u plov za odličja klase Finn. Pavle Kostov i Petar Cupać su zauzeli 11. mjesto u 49er-u, s pobjedom u zadnjem plovu regate, dok su Mate Arapov i Ante Šitić 14. u Zvijezdi.

Ivan Kljaković Gašpić u teškom olimpijskom samcu Finnu jedri u subotu plov za odličja. U petak je bio osmi i četvrti, sedam bodova zaostaje za Francuzom Jonathanom Lobertom na trećem mjestu. Prvi je Britanac Ben Ainslie, a drugi Nizozemac Peter Jan Postma.

"Došli smo pomalo do kraja regate s dobrim zaključcima, nekoliko smo dobrih i zanimljivih stvari naučili, tako da sam stvarno zadovoljan. Rezultatski gledano, imam šanse za medalju, ali ovo mi je bilo bitnije radi treninga. Kraj je sezone i stvarno sam bio totalno prazan. Zadovoljan sam kako sam jedrio, u subotu još plov za odličja, bit će zanimljivo, dobro iskustvo će biti to što ćemo jedriti finale na istom polju kao i dogodine na Olimpijskim igrama. Veselim se suboti. A onda kući odmarati", kazao je Ivan.

Za naše posade u klasama 49er i Zvijezda natjecanje je završilo. Pavle Kostov i Petar Cupać su zauzeli 11. mjesto, što je jedan od najboljih njihovih rezultata na natjecanjima ovakve razine. Nakon slabog devetog plova regate, zadnji su plov pobijedili i tako na najbolji mogući način zaključili Predolimpijsku regatu.

"Danas smo jedrili po prevrtljivom vjetru, na polju unutar marine. Prvi plov smo dobro startali, međutim korak po korak smo gubili mjesta i ušli zadnji u cilj. U drugom plovu smo rekli sami sebi da to mora biti to, išli smo na nož, dobro smo startali, poveli odmah na samom početku i ušli prvi u cilj. Jedanaesto mjesto je za nas dobar rezultat. Zaključak je da trebamo još treninga po jakom vjetru, ovdje su uvjeti zaista ekstremni, jako puše što kod nas u Hrvatskoj nije baš često. Treba tražiti mjesta sa sličnim uvjetima ili čak dolaziti ovdje. Na tome ćemo raditi", zaključio je Petar Cupać.

Mati Arapovu i Anti Šitiću u klasi Zvijezda pripalo je 14. mjesto. U zadnja dva plova bili su 12. i 16.

"Treba naći bolje mjesto za trening jer ovdje smo stalno jedrili po jakom vjetru, a toga kod nas u zadnje vrijeme nije bilo, imali smo stalno lagane maestrale i nismo došli 100 posto spremni za ovakve uvjete. Zadnja dva dana smo loše jedrili, moramo napraviti analizu i vidjeti gdje smo griješili, popraviti to što je prije moguće", smatra Arapov.

Iz Weymoutha Arapov/Šitić putuju za Irsku, gdje će početkom rujna nastupiti na Europskom prvenstvu.

U patak su podijeljena još četiri kompleta medalja. Pobjednici u dvojcu 470 su Japanke Kondo/Tabata i Francuzi Leboucher/Garos, u Laseru je slavio Australac Tom Slingsby, a u Laser Radialu Nizozemka Marit Bouwmeester.

U subotu, zadnjeg dana Predolimpijske regate, preostala su još tri kompleta medalja: Finn, 49er i Zvijezda.