Ostali sportovi
Ostali sportovi

Hrvatski reprezentativci u plivanju i streličarstvu otputovali u Pariz

Dva dana nakon što su na Igre otputovali veslači i gimnastičari, danas su prema Parizu krenuli naši reprezentativci u plivanju i streličarstvu. Jana Pavalić bit će jedna od najmlađih natjecateljica na Igrama, dok se od Giovannija Cernogoraza, nakon prošlogodišnjeg svjetskog zlata, ponovno očekuje veliki rezultat.

Velikih očekivanja, hrvatski olimpijci u streličarstvu zaputili su se prema Parizu. Uoči početka samog natjecanja, Giovanni Cernogoraz dobio je posebnu čast. Nosit će hrvatsku zastavu na otvaranju Olimpijskih igara.

Švicarci izbacili Hrvate zbog varanja, stigla reakcija saveza: "Ne vrijede ista pravila za sve!"

''Velika čast, jako sam ponosan predstaviti svoju državu i Hrvatske sportaše na ovo veliko natjecanje.''

Cernogoraz je svjetski prvak u trapu iz Bakua prošle godine. U drugoj disciplini, na 10 metara zračnom puškom ide Petar Gorša, kojemu su ovo već pete olimpijske igre, a motivacije za dalje mu - ne manjka.

''Čim sam okusio malo ta natjecanja, nadmetanje, oduvijek mi je bila želja osvojiti olimpijsku medalju.''

Miran Maričić bit će najmlađi predstavnik hrvatske streličarske delegacije. 27-ogodišnji Bjelovarac drugi će put nastupiti na Igrama. Uz ulazak u finale, sebi je zadao još jedan cilj.

Slovenci šokirani: Jedan od najboljih sportaša svijeta otkazao Olimpijske igre!

''Cilj mi je glavni pobijediti taj pritisak koji nose Igre. To sam prvi put osjetio u Tokiju i sad imam drugu šansu u Parizu''

Drugu šansu za veliki rezultat na Igrama imat će i plivač Nikola Miljenić. Istaknuo je kako ne osjeća nikakav pritisak i da je pripremama - iznimno zadovoljan.

''Mogu reći da sam dao sve od sebe da se posljednjih godinu dana pripremimo za ovo natjecanje i da možemo biti što bolji.''

Svoj prvi odlazak na Igre, pak, imat će mlada Jana Pavalić 17-ogodišnja plivačka senzacija bit će jedna od najmlađih natjecateljica uopće na Igrama. Uz nju, u muškoj konkurenciji, među mlađima bit će i Jere Hribar.

''Idem na Olimpijske igre sad uživat, probat odradit to što bolje, isplivat svoje najbolje rezultate i zabavit se'', kaže i nastavlja:

''Prva Olimpijada za mene, cilj je ove sezone ispunjen, odlazak na OI, najveće natjecanje što se sportaš može natjecat i stvarno sam sretan i uzbuđen što ću biti tamo i predstavljati Hrvatsku.

Hrvatsku će, uz ovih 6 predstavljati još 67 drugih sportaša. Igre počinju u petak, a našim sportašima možemo samo poželjeti sreću i da se vrate sa što više medalja.