Ostali sportovi
Ostali sportovi

Hrvatska ispustila medalju protiv Njemačke, srebro za pikadista Antunovića

Hrvatski pikadisti nastavljaju s nizanjem sjajnih rezultata na najvećim međunarodnim natjecanjima. U dalekom Šangaju se od 16. do 19. studenoga 2011. godine održava IDF Svjetski kup na kojemu se natječu pikadisti iz 17 zemalja s tri kontinenta, a naši su u petak osvojili prvu medalju.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

U disciplini Cricket srebro je ugrabio Zdravko Antunović iz Županje. U finalu je bolji bio legendarni Singapurac Paul Lim, prvi igrač u povijesti koji je pred tv kamerama pogodio tzv. 9-dart finish, savršeni izlaz sa 9 strelica u igri 501 DO.

''Ovo je najveći uspjeh moje dosadašnje pikado karijere, čak i veći od srebra u Cricketu na SP u Španjolskoj ove godine jer je ovdje ipak bila jača konkurencija'', rekao je Antunović.

Boris Krčmar nije uspio obraniti zlato u Cricketu od prošle godine, a konačno 5. mjesto vjerojatno je posljedica toga što je u Kini pokupio virus i ima zdravstvenih problema. Vladimir Lešić je osvojio 7. mjesto, dok je jedina naša predstavnica u ženskoj konkurenciji, Riječanka Vlasta Stankić, također bila sedma.

Njih četvero čine sastav reprezentacije koja za sada pruža odlične partije. Nakon što su u četvrtak upisali pobjede protiv Kanade (7:6), Tajvana (11:2) i Austrije (12:1), a jedini poraz doživjeli u sudaru sa super jakom reprezentacijom SAD-a (6:7), u petak su nadigrali prošlogodišnje osvajače Svjetskog kupa, reprezentaciju Hong Konga (9:5) te se poigrali s domaćinom Kinom (9:1).

U subotu naši nisu uspjeli ponoviti takvu igru i poraženi su u oba meča.

U polufinalu protiv reprezentacije SAD-a neizvjesnost je potrajala tek u prva četiri seta, kada je rezultat bio 2:2. Tada su Amerikanci počeli sve pogađati i krenuli u nezaustavljivu seriju za uvjerljivu 9:2 pobjedu. Iako smo gajili nadu da bi naši mogli iznenaditi prve favorite za zlato, pokazalo se da je američka selekcija s Rayjom Carverom, Benjaminom Derschom, Johnom Kuczynskim, sjajnom Stacy Bromberg i ostalima u ovom trenutku kvalitetnija od nas.

U susretu za treće mjesto protiv Njemačke naši su krenuli silovito, poveli 7:4 i činilo se da je bronca već u džepu. Ali tada se dogodio neobjašnjivi pad koji je rezultirao porazom 9:8. Tako je propuštena sjajna prilika da se na najvećoj svjetskoj sceni kada je u pitanju elektronički pikado potvrdi kvaliteta koju Hrvatska nesumljivo ima. Iako se četvrto mjesto u konkurenciji 17 zemalja iz Azije, Europe i Sjeverne Amerike nikako ne može nazvati lošim rezultatom, ipak ostaje žal za propuštenom prilikom da se uzme medalja.

U finalu je Japan opasno prijetio SAD-u, cijelo vrijeme su vodili i činilo se da je na pomolu veliko iznenađenje, ali na kraju su Amerikanci ipak slavili sa 9:8 i zasluženo osvojili zlato.

Ukupni dojam po završetku Svjetskog kupa za naše je vrlo dobar. Srebro koje je osvojio Zdravko Antunović u Cricketu, jednom od dva pojedinačna turnira koja su igrana u Šangaju, te solidni plasmani ostalo troje naših igrača (5. mjesto Krčmara i 7. Lešića u konkurenciji 93 igrača, te 7. mjesto Stankić kod dama), jasno govore da imamo pojedinačnu kvalitetu. Za ocjenu odličan nedostajala je tek medalja reprezentacije. A bili smo tako blizu.