Ostali sportovi
Ostali sportovi

Sandra Perković po osmi put najbolja na Hanžeku, odličan nastup Marije Tolj

Sandra Perković očekivano je slavila na Hanžekovićevom memorijalu.

gol expired Foto: DNEVNIK.hr

Najbolja svjetska bacačica diska Sandra Perković u svom je 12. nastupu na zagrebačkom atletskom mitingu iz IAAF World Challenge serije ostvarila osmu pobjedu hicem od 67,78 metara, dok je druga hrvatska predstavnica Marija Tolj osvojila treće mjesto s daljinom 62,57 m.

"Jako sam zadovoljna nastupom. Novi krug na stadionu je jako brz, ali sam pokazala da i na njemu mogu dobro bacati. Žao mi je samo što je zadnji hitac završio u mreži", izjavila je Perković.

Aktualna olimpijska pobjednica i svjetska i europska prvakinja u bacanju diska je ostvarila drugi najbolji hitac u ovoj sezoni, kraći jedino od 68,58 m koje je postigla na natjecanju Europske lige u Varaždinu.

"Željela sam Hanžek odraditi u što boljem psihičkom I fizičkom stanju, jer me već u petak očekuje nastup na finalu Dijamantne lige u Bruxellesu gdje idem na pobjedu. Ove godine mi je prioritet Svjetsko prvenstvo u Dohi, druga na listi je ijamantna liga, dok je Hanžek bio na trećem mjestu".

Između Perković i Tolj na drugo mjesto se na Mladosti ''ugurala'' Njemica Kristin Prudenz sa hicem 63,25 m, dok je europska prvakinja do 23 godine iza sebe ostavila Njemicu Nadine Mueller (61,79 m).