Ostali sportovi
Ostali sportovi

VIDEO Provjerite kako će izgledati ceremonija otvaranja Olimpijskih igara: Brojne zabrane kompliciraju život

Olimpijske igre traju od 26. srpnja do 11. kolovoza u Parizu.

Službeno počinju Olimpijske igre u Parizu! Svečana ceremonija otvaranja održat će se na rijeci Seine, a kako će sve izgledati provjerio je reporter Dnevnika Nove TV Stipe Sladoljev.

Sve će početi na mostu Austerlitz i onda se osam kilometara plovi rijekom Seinom do trga Trocadero. Ekipa Dnevnika Nove TV htjela je proći tom rutom, no zabrana je stupila već na snagu. Pravila su takva da tu mogu proći samo stanari i ljudi koje rade u tom dijelu grada.

Brojne pariške znamenitosti, koje se nalaze uz samu rijeku, su zatvorene za javnost, ali mnoge poput vrata su i dalje prepuna turista.

"Prvi sam put u Europi. Ovako sam i zamišljala da će biti, gužva, ali možda je za lokalce ovo previše", kazala je Daniela iz Meksika.

Naš Stipe je u šetnji Parizom naišao i na Mireille koja jako dobro hrvatski jezik, a za Dnevnik Nove TV je objasnila kako:

"Kad sam bila mala išla sam u jugoslavensku školu u Parizu. Nitko mi ne smeta, gužva mi ne smeta, a Olimpijske igre su najbolje način da se ćovjek približi čovjeku."

Na trgu Trocadero završava parada olimpijaca, a za daljnje kretanje posebna je dozvola.

"Na rubu sam suza, ali nastojim ostati smirena, otkrila je turistica iz Švedske koja već dva dana pokušava doći do Eiffelovog torna, ali bezuspješno".

 

Više o