Ostali sportovi
Ostali sportovi

Tko je Tin Lučin? Kaleb kaže da je je isti Lacković, slučajno je završio na Euru

Tin Lučin je rođen u Rijeci, ima samo 22 godine i prava je senzacija Eura 2022.

Hrvatska rukometna reprezentacija dobila je veliko pojačanje na Euru 2022 i to u debitantu koji nikada nije igrao za Hrvatsku na velikom natjecanju.

Ime mu je Tin Lučin, mladi 22-godišnji Riječanin koji je oduševio protiv Francuske, zabio je nekoliko sjajnih golova, a protiv Srbije se prometnuo u skoro pa i glavno ime uz Čupića. Iznenadio je Srbe koji nikada nisu igrali protiv njega…

Lučin je u drugom poluvremenu napravio dvostruku fintu, izbacio srpskog igrača i majstorski probio Cuparu na golu, dvorana mu je skandirala, a on je možda zabio i gol mlade karijere. Srbima je uvalio pet golova.

"Ne znam što reći, presretan sam i preponosan na dečke, na stručni stožer, na sve ove ljude koji su došli i podržali nas. Bez riječi sam…Luki svaka čast! Nakon koronavirusa, izolacije, doći i odigrati ovako veliku utakmicu mogu samo veliki igrači. Lakše je i nama bilo s njim igrati", izjavio je Lučin poslije utakmice.

''Ovo odavno nismo vidjeli, podsjeća na Blaženka Lackovića'', rekao je Nikša Kaleb u prijenosu uživo na RTL-u nakon tog gola.

Slučajno ušao u reprezentaciju

Lučin nije bio na popisu igrača za Euro, ali nakon što su Duvnjak i Cindrić otpali za pripreme zbog koronavirusa izbornik Hrvoje Horvat sjetio se mladog Riječanina i napravio potez svoje trenerske karijere. Hrvatska je dobila sjajnog igrača, a tek su mu 22 godine. Ni Francuzi, a ni Srbi ga nisu mogli zaustaviti.

Horvat ga je zvao da pomogne u prijateljskim utakmicama protiv Rusije u Osijeku, a već je tamo pokazao da bi mogao pomoći i u nedostatku Duvnjaka i Cindrića on je ušao u autobus za Mađarsku.

Počeo u Rijeci

Lučin je rođen u Rijeci, a prve rukometne korake je napravio u Kozali kao i Halil Jaganjac. Danas igra u Poljskoj za Wislu Plock, ali ako ovako nastavi mogao bi doći i do transfera karijere. Ovakvo izdanje na Euru sigurno gledaju rukometni velikani.

Metličić je oduševljen

''Ovo nitko nije napravio u povijesti reprezentacije ovaj debi, svaka mu čast, 22 godine, odavno nismo imali ovakav debi'', rekao je Petar Metličić za RTL nakon Srbije.

VIDEO Tin Lučin poslije pobjede nad Srbijom