Ostali sportovi
Ostali sportovi

Loše vijesti za Hrvatsku pred Srbe: Plavi karton presudio je Mandiću, hoće li doći Štrlek?

David Mandić ne smije igrati protiv Srbije.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Hrvatska muška rukometna reprezentacija 22:27 (11:13) porazom od Francuske započela je svoj nastup u skupini C na Europskom prvenstvu u Szegedu.

Utakmica se prelomila u 47. minuti kada je Hrvatska dobila čak tri isključenja, jednog zbog crvenog kartona Davida Mandića.

Hrvatsko lijevo krilo je neoprezno udarilo rukom u glavu francuskog rukometaša, a sudac mu je dao i plavi karton, a hrvatski igrači nisu mogli vjerovati što se događa.

Što je plavi karton? Radi se o kazni koja je veća od crvenog kartona, jer poručuje delegatima i dužnosnicima EHF-a kako se radi o prekršaju kojeg valja razmotriti posebno i možda ga sankcionirati s puno većom kaznom.

Izbornik Horvat: "Znali smo da je Srbija ključna i prije Francuske, tenzije su malo povišene"

Što znači plavi karton?

Zbog plavog kartona David Mandić ne može igrati protiv Srbije, možda se on poništi ako hrvatski stožer uputi žalbu EHF-u i ona bude prihvaćena, ali to je teško za povjerovati.

Kako protiv Srbije?

Izborniku Horvati ostao je jedino Lovro Mihić na lijevom krilu, ali možda će morati posegnuti za Mandićevom zamjenom, a kao najbolja opcija nameće se legendarni Manuel Štrlek koji se oporavio od ozljede i spreman bi došao na Euro, sve je na Horvatu.

Mladi Kauboj odigrao odlično protiv Francuza i brutalno iskreno priznao: "Previše smo se bavili sucima..."

“Ja i izbornik smo razgovarali prethodnih tjedana. Imam već neko vrijeme problema s koljenom, zadnjih tjedana sam radio na rehabilitaciji i donesena je odluka kakva je donesena, nemam što previše reći… Ja sam u ovim trenucima potpuno fit i mogu trenirati punim intenzitetom, problemi koje sam imao su u ovom trenutku iza mene'', rekao je Štrlek jučer za Sportklub.