Ostali sportovi
Ostali sportovi

Prvak svijeta popljuvao napad Hrvatske i umanjio vrijednost Pijević: "Da postoji ograničenje, ne bi bile na Euru"

Izbornik Nizozemske imao je zanimljivo mišljenje o našoj rukometnoj reprezentaciji, koju danas očekuje polufinale Europskog prvenstva.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Izbornik ženske rukometne reprezentacije Nizozemske Emmanuel Mayonnade imao je štošta reći o Hrvatskoj uoči polufinala protiv Francuske na Europskom prvenstvu. Francuz na klupi svjetskih prvakinja igrao je protiv Hrvatske u prvoj fazi natjecanja i izgubio 27:25.

U razgovoru za L'Equipe Mayonnade je otkrio što misli o našoj reprezentaciji, a dosta toga bilo je u negativnom tonu. Krenuo je od obrane, najjače snage naše reprezentacije.

"Obrambeno su jako dobre. Disciplinirane. Mogu ponuditi 6-0 obranu ili 3-2-1. Vrlo su kompaktne, agresivne i jako organizirane", kazao je izbornik Nizozemske pa okrenuo na negativu.

"U napadu, da postoji ograničeno vrijeme za napad kao u košarci, one ne bi ni izborile ovo natjecanje jer jako, jako dugo zadržavaju loptu i koriste to što suci toleriraju takav stil tijekom cijelog natjecanja. Kada smo igrali protiv njih, često sam pomislio da će im oduzeti loptu, no one bi zabijale u posljednjim sekundama akcija", kazao je Francuz, koji je uvjeren da Tea Pijević neće imati odgovor na francuski napad.

Analizirao Teu Pijević

"Ona može vrlo brzo prouzročiti glavobolje suparničkim igračicama. Vrlo neobično brani. Stoji vrlo blizu gol-linije, puno toga anticipira i kada uspijeva, dobro im ide. Međutim, ne vjerujem da će biti uspješna protiv Francuske zbog karakteristika igračica koje imaju (krila i pivoti). Jedan od razloga zbog kojeg je Tea došla do izražaja jest i činjenica da ju se nema vremena analizirati. Igrali smo protiv Srbije 5. prosinca u 20.30, a protiv Hrvatske već idućeg dana u 18 sati. Razgovarali smo o Tei minutu uoči utakmice", zavapio je izbornik Nizozemske pa nahvalio Ćamilu Mičijević.

Pohvalio Mičijević

"Nije igrala dvije godine zbog ozljeda koljena i zaista je potrebna velika snaga volje i karaktera da se vratiš ovako dobar. U reprezentaciji se 90 posto stvari priprema upravo za nju. Vidimo da preuzima stvari u svoje ruke. Ona je zlatna osoba, vrlo duhovita, često zbija šale na vlastiti račun. U hodnicima hotela u Koldingu moglo se čuti samo nju", otkrio je Mayonnade pa zaključio.

"Utakmica je sama po sebi zamka jer ne očekuješ da će takva biti. Francuska je upozorena. Rezultati Hrvatske moraju se shvatiti ozbiljno. Mislim da će zbog dovoljnog broja dana za pripremu Francuska biti još dominantnija u ovom dvoboju. To je barem ono što želim reprezentaciji."

Utakmica Hrvatske i Francuske na rasporedu je u 18 sati.