Ostali sportovi
Ostali sportovi

Duvnjak otkrio kako je Sigurdsson posebno motivirao igrače: "Imali smo jedan lijepi sastanak..."

Domagoj Duvnjak kao kapetan će predvoditi hrvatsku rukometnu reprezentaciju na Olimpijskim igrama u Parizu.

Domagoj Duvnjak (Foto:Sanjin Strukić/Cropix)

Ni sam ne zna koje su mu ovo po redu pripreme s hrvatskom rukometnom reprezentacijom za neko veliko natjecanje, ali Domagoj Duvnjak na startu razgovora će reći:

"Uh, kako su nas nagazili!

Kapetan aludira na spartanski režim izbornika Dagura Sigurdssona, ali i na još jednog čovjeka iz sjene.

"Ustajanje u 6:30, u 7:00 aktivacija, zatim doručak pa u 10:30 trening koji traje između dva i pol i tri sata. Ali u tom jednom treningu svega ima, od zagrijavanja, taktike i trčanja. Poslije toga tek dolazi Šime Tomašević, kondicijski trener, tortura na najjače, haha, strašno."

3-3-1 je otišao u povijest

Budući da odnedavno doma ima troje djece, Duvnjak kaže da nema problema s buđenjem u ranim jutarnjim satima. Isto tako, pozdravlja nova pravila.

"Imamo novi način rada, to je za mene i suigrače nešto novo - jedan trening. Prije je bilo 3-3-1, jedan dan tri treninga, drugi dan tri treninga, pa onda treći dan jedan trening, tako nekako je išlo. Sada nakon ručka imaš dnevni odmor i cijelo popodne slobodno pa onda igramo bilijar, pikado, stolni nogomet, stolni tenis... Nešto novo za nas, definitivno, meni se jako sviđa. Jako dobro smo se pripremili, sve je dobro."

Pitali smo Duvnjaka je li taj novi režim uvjetovan nešto lošijim izdanjem reprezentacije na prijateljskom turniru u Norveškoj početkom svibnja, kada je Hrvatska svoj nastup zaključila teškim porazom od 15 razlike protiv Danske.

Sigurdsson najavio da će biti žestoko od prvog dana

"Mislim da nije, ali izbornik je imao jedan lijepi sastanak s nama. Odmah nakon tog turnira je svaki igrač dobio što treba raditi i najavio je da ćemo krenuti žestoko od prvog dana, da nema lagano kao što je prije inače znalo biti. Ne uživam na pripremama, nikad nitko ne uživa, ali ono što je izbornikov cilj, to zasad uspijevamo", ističe Duvnjak.

Što kažu suigrači?

"Nismo gledali ostale, ima vremena još. Kad dođemo u Opatiju, bit će priprema za svakog suparnika. Ne pitaju me za savjete, nego više o Olimpijskom selu i kako je tamo. To su više takva pitanja, a o taktici i rukometu me nemaju što pitati kad svi oni igraju u vrhunskim klubovima."

Duvnjak 2008. u debiju zamijenio Ivana Balića

Duvnjak se na kraju razgovora prisjetio svog debijna Olimpijskim igrama i usput dao savjet svim mlađima:

"Sjećam se svoje prve olimpijske utakmice. Hrvatska - Španjolska, prvo kolo u Pekingu 2008. Ivano Balić se ozlijedio negdje u 50. minuti, pa sam ušao, opustio se i uživao. Neka se tako postave svi koji će sad debitirati na Olimpijskim igrama."

Tablice omogućuje Sofascore

Tablice omogućuje Sofascore