Ostali sportovi
Ostali sportovi

Bila je najbolja u Europi, otišla na rutinsku operaciju pa završila kao invalid: ''Sjeckao joj mišić po mišić''

Nevjerojatna priča iz Novog Sada.

Danica Ružić (Foto:Privatna arhiva)

U Srbiji se ovih dana opet aktualizirala nevjerojatna priča 18-godišnje odbojkašice Danice Ružić. Ona je prije šest mjeseci nakon jedne operacije meniskusa ostala invalid, a prije samo dvije godine proglašena je najboljom mladom odbojkašicom u Europi.

Njena obitelj već šest mjeseci čeka početak sudskog postupka protiv dvije privatne ustanove, jedne poliklinike i bolnice. Roditelji sumnjaju u početak procesa jer se protiv bolnice Global Care Surgery vodi više postupaka, a ona i dalje nesmetano radi.

''Još nas nisu zvali iz tužiteljstva, a čekamo svaki dan. Čini mi se da je privatna klinika Global Care jača od institucija, kao i profesor D. M., kojeg smo tužili jer je našoj kćeri uništio život, a umalo joj ga i oduzeo. Bez obzira na sve, uzdam se u sud, nemoguće da će se oglušiti na ovako ozbiljan slučaj jer je život djeteta bio u pitanju'', kaže za Nova.rs Siniša Ružić, Daničin otac.

Danica je u sve lošijem stanju, a roditelji su očajni jer im djeluje kao da na sudu pravda neće biti zadovoljena.

''Ona trpi ogromne bolove, noga joj je potpuno neupotrebljiva. Psihički joj sve ovo teško pada, raspoloženje joj strahovito varira. Noću se budi u znoju, sanja bolnicu i liječnika koji joj je upropastio život. Ne samo da ne može više igrati odbojku niti će ikada više izaći na teren nego nema snage ni gledati utakmice i za to netko mora odgovarati", naglašava otac Siniša.

Danica Ružić (Foto: Privatna arhiva)

''Liječnik D. M. radio je punktiranja u Poliklinici OrtoMD, a potom operaciju u privatnoj bolnici Global Care Surgery, gdje je iznajmio salu za operaciju. Ondje joj je sjeckao mišić po mišić dok joj nije potpuno uništio kvadriceps. Toliko je upropastio da sad ne može ni umjetno koljeno staviti.''

''Inficirana je stafilokokom, koji je pojeo hrskavicu i sad joj se oslanja kost na kost. To je ono što izaziva najjače bolove. Liječnik je trebao odmah reagirati, a ne sjeckati mišić po mišić. Doveo mi je dijete do ivice smrti i sad ga netko štiti, klinika u kojoj je rađena operacija čini sve da do suđenja ne dođe'', revoltirano kaže Daničin otac.

Iznenadna smrt mladog nogometaša sve šokirala, obitelj se kratko oglasila: "Otišao je kao heroj"

Schumacherova obitelj potrošila pravo bogatstvo na njegovo liječenje: Cifra je zapanjujuća

Olmova djevojka o bizarnoj situaciji u Barceloni: "Bilo je kao kad su dečki puštali 18+ filmove"

FOTO Novak Đoković završio sezonu? Evo gdje se nalazi i što radi, procurila je fotografija

Ivan Rakitić javio se iz Splita pa Španjolce oduševio porukom: ''Lijepo je to čuti''