Ostali sportovi
Ostali sportovi

Četiri taekwondo cure krenule u godinu velikih očekivanja

Hrvatska taekwondo reprezentacija otputovala je za Meksiko, visinski centar La Loma gdje će i službeno krenuti olimpijska godina puna očekivanja.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Najbolji trener Hrvatske u izboru HOO-a, Toni Tomas, na pripreme u La Lomu poveo je četiri cure, Anu Zaninović, najbolju sportašicu Hrvatske i najbolju taekwondoašicu svijeta, Luciju Zaninović koja je aktualna prvakinja Europe i uz sestru druga putnica na olimpijske igre u Londonu, Marinu Sumić – aktualnu viceprvakinju svijeta i najbolju sportašicu Grada Zagreba te Petru Matijašević koja je u posljednje dvije godine osvojila desetak medalja na najjačim svjetskim turnirima.

Nakon priprema u olimpijskom centru La Loma gdje se uoči Pekinga i rekordnih osam zlata spremao i Michael Phelps reprezentaciji će se priključiti Martina Zubčić, brončana olimpijka iz Pekinga te će svi zajedno krenuti na US Open u Las Vegas, jedini turnir u olimpijskim kategorijama do Londona.

Ipak, da sve ne bude jednostavno pobrinuli su se katastrofalni vremenski uvjeti koji posljednjih dana vladaju Hrvatskom. Sestre Zaninović, Petra Matijašević i izbornik Toni Tomas imali su pravu avanturu pri dolasku u Zagreb koja je trajala punih 17 sati. Avioni su bili otkazani, autobus je iz Dubrovnika kasnio u Split punih 90 minuta i kad je napokon stigao hrvatskoj ekspediciji rečeno je da prema Zagrebu neće niti nastavljati jer su sve ceste u tom trenutku zbog bure i snijega bile zatvorene za kamione i autobuse. Preostao im je jedino vlak koji je do Zagreba vozio punih osam sati uz nekoliko stajanja u snijegu.

''Najvažnije je da smo stigli do Zagreba i da se sad u miru možemo posvetiti pripremama i paklenom ritmu koji nas očekuje sljedećih nekoliko mjeseci'', rekao je Toni Tomas uoči polaska za Meksiko.

''Već smo odradili dio bazičnih priprema u Makarskoj početkom godine i nakon La Lome praktično kreće hvatanje natjecateljske forme. Planiramo nastupiti na turnirima u Nizozemskoj, Belgiji, prvenstvu Hrvatske, europskom prvenstvu u Manchesteru i svjetskom studentskom prvenstvu u Koreji. ''

''Trebamo samo trenirati i raditi, biti u što boljoj formi kako se budu približavale Olimpijske igre koje su kruna dugogodišnjeg rada. Potrebno nam je puno natjecanja, ali na prvom mjestu će biti zdravlje.''

Ana i Lucija Zaninović osigurale su si dodatni mir potpisivanjem dvogodišnjeg ugovora sa Visom. Potpisom su se pridružile međunarodnoj kampanji Go World kojom Visa obuhvaća najpoznatije sportaše svijeta poput Jelene Isinbajeve i Michaela Phelpsa.''

U potrazi za mirom nije im bilo teško odreći se niti mobitela i društvene mreže facebooka tako da će do početka kolovoza većim dijelom biti u izolaciji. U sljedećih šest mjeseci kod kuće će biti tek osam tjedana, a sve kako bi bile prave na olimpijskom tatamiju.