Ostali sportovi
Ostali sportovi

Mladi belgijski biciklist umro nakon pada na utrci

Još jedna velika tragedija potresla je svijet sporta.

Pad Michaela Goolaertsa (Foto: AFP) (Foto:Afp)

Belgijski biciklist Michael Goolaerts umro je u bolnici u dobi od 23 godine nakon pada na utrci Paris-Robaix u nedjelju.

Goolaerts, član momčadi Veranda’s Willems-Crelan, zadobio je teške ozljede prilikom pada tijekom nedjeljne utrke Paris-Roubaix. Tijekom izravnog prijenosa utrke na snimci se vidjelo kako liječnička služba nesretnom vozaču daje umjetno disanje na cesti prije no što je prebačen u bolnicu.

''S nezamislivom žalošću objavljujemo da je preminuo naš vozač i prijatelj Michael Goolaters. Preminuo je u nedjelju navečer u 22:40 u bolnici u Lilleu u prisutnosti svojih najbližih, kojima izražavamo sućut. Umro je od srčanog zastoja, sva medicinska pomoć bila je uzaludna. Zasad neće biti daljnjih informacija jer želimo njegovim najbližima dati vremena nakon ovog užasnog gubitka'', stoji u priopćenju njegove momčadi.

Paris-Robaix jednodnevna je utrka od Pariza do granice s Belgijom. Jedna je od najstarijih i najpoznatijih utrka u svijetu biciklizma. Dugačka je 257 kilometara, a za Goolaertsa koban je bio 110. kilometar takozvanog ''Sjevernog pakla''. U početku nisu svi bili svjesni težine situacije, pa je utrka nastavljena, a pobijedio je Peter Sagan.

Goolaerts je postao profesionalac 2014. kada nije imao još dvadeset godina u momčadi Veranda's Willems. Nakon godinu dana prešao je u Lotto, gdje je bio dvije sezone, no onda se vratio u Veranda's Willems.