Ostali sportovi
Ostali sportovi

Nakon brojnih glasina da se Balić vraća, javila se i moćna Barcelona!

Nakon što su se brojni mediji raspisali da je Barcelona zainteresirana da iz mirovine vrati Ivana Balića, iz katalonskog kluba su žustro odbacili svaku glasinu.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Rukometni klub Barcelona demantirao je u utorak vijest objavljenu u hrvatskim medijima o interesu za dovođenjem bivšeg hrvatskog reprezentativca Ivana Balića na poziciju srednjeg vanjskog igrača do kraja sezone.

"To nije istina, možete slobodno odbaciti to. Ne postoji interes, niti razgovori o dolasku Balića. Sigurno ne dolazi u Barcelonu", rekao je Hini u telefonskom razgovoru glasnogovornik Barcelone Gustau Galvache.

Nekoliko hrvatskih medija je navelo kako španjolski prvak do kraja sezone želi dovesti 37-godišnjeg Balića jer mu nedostaje igrač na poziciji srednjeg vanjskog. Kasnije je objavljeno i da je on odbio ponudu.

Balić se 2015. oprostio od igranja rukometa u dresu njemačkog Wetzlara, a onda je obnašao funkciju koordinatora za hrvatski muški rukomet. Ranije je igrao i za Atletico Madrid, Zagreb, Portland San Antonio, Metković i Split.

Barcelona je rekorder s 23 naslova prvaka Španjolske i devet trijumfa u Ligi prvaka u kojoj je ove sezone osigurala nastup u četvrtfinalu kao prvoplasirana momčad skupine A.

U utorak je aktualni španjolski prvak potpisao ugovor s 33-godišnjim Kataloncem Antoniom Garcijom, posuđenim iz danskog Koldinga, do kraja sezone. S obzirom da je ove sezone već nastupio u Ligi prvaka igrat će samo u španjolskom prvenstvu i kupu. On je stigao kao zamjena za Danca Lasse Andersona koji će zbog ozljede koljena propustiti ostatak sezone. Garcia je sa Španjolskom osvojio naslov svjetskog prvaka 2013. godine na domaćem terenu.