Ostali sportovi
Ostali sportovi

Matić nakon povijesnog uspjeha: "To me pitajte za nekoliko dana. Čula sam da se u Zagrebu pucalo"

Barbara Matić osvojila je prvu hrvatsku medalju u judu na Olimpijskim igrama.

Barbara Matić (Foto:Tom Dubravec/Cropix)

Hrvatska ima prvu, povijesnu olimpijsku medalju u judu! U finalu Olimpijskih igara Barbara Matić je svladala Miriam Butkereit te se, nakon naslova svjetske i europske prvakinje, okrunila jedinim zlatom koje joj je nedostajalo.

"Ovo je prva, povijesna medalja za hrvatski judo na Olimpijskim igrama, a i prva zlatna medalja u Parizu za hrvatske sportaše. Presretna sam, još nisam svjesna svega", kazala je.

Barbara je bila vrlo smirena tijekom cijelog dana:

"Nisam se htjela opterećivati, nisam imala ni doživljaj kad sam išla da su ovo Olimpijske igre i drago mi je da je tako".

Njemica Butkereit je nanijela našoj najboljoj džudašici jedini poraz ove godine, no Matić se iskupila na najbolji mogući način:

"Protiv Miriam sam imala jedini poraz ove godine i sad smo naplatili taj poraz. Dvije sekunde su nedostajale da bude ippon, ali dobro smo odradila do kraja. Jedna kazna je u redu, tako se to radi, drago mi je da nosimo zlato kući".

Ukupno ima 28 medalja, ali ovo je vrunac:

"Ni ja nisam znala sve te podatke, ovo je san koji smo sanjali. Mislim da je bila bilo koja medalja, mi bi bili zadovoljni, a što tek reći za zlato".

Kakav je osjećaj biti olimpijski pobjednik?

"To me pitajte za koji dan, nemam još taj dojam", kazala je.

Barbara je imala veliku podršku navijača tijekom cijelog turnira:

"Čula sam da se prije finala u Zagrebu pucalo, da su svi navijali, vikali iz kuća. Hvala svima. Doček u Splitu? Ne znam, idjet ćemo, ali bit će svega", zaključila je u razgovoru za HRT.

Od atomskog skloništa do olimpijskog zlata! Evo tko je Barbara Matić, drži instrukcije i obožava matematiku

Čudesna Barbara Matić osvojila prvo ZLATO za Hrvatsku na Olimpijskim igrama u Parizu!