Ostali sportovi
Ostali sportovi

Hrvatski olimpijac spasio život majci, a na samrti joj je obećao da će nastupiti na Olimpijskim igrama

Aurel Benović ušao je u finale Olimpijskog natjecanja u disciplini preskok, veliki uspjeh nakon godine koja je bila obilježena osobnom tragedijom.

Aurel Benović (Foto:Profimedia)

Hrvatska po prvi put ima dva gimnastičara u finalima Olimpijskih igara. Osim Tina Srbića, koji se kvalificirao na preči, imamo i Aurela Benovića koji je također je izborio svoje mjesto u finalu, ali u disciplini preskok.

24-godišnjak se plasirao na Olimpijske igre zahvaljujući svojim vještinama na parteru, gdje je 2020. godine osvojio titulu europskog viceprvaka.

Iako je parter bio njegova glavna disciplina, odabrao je preskok kao dodatnu disciplinu u kojoj je intenzivno trenirao posljednjih godina.

Prvi preskok donio mu je 14,566 bodova, dok je drugi preskok ocijenjen s 14,900 bodova, što mu je osiguralo plasman u finale.

Spasio život majci pravovremenom reakcijom

Prošla godina za Benovića bila je obilježena osobnom tragedijom. Nakon što je kao dijete izgubio oca, prošle godine ostao je i bez majke, nekoliko tjedana nakon što joj je spasio život reanimacijom kad joj je pozlilo.

"Moja životna lekcija je bila iz filma strave. Budeći se ujutro u 7:30 zatekao sam mamu u ne najboljem fizičkom stanju, ali kao i svaki dan, s obzirom na to da je već dugo bolesna, mislio sam kako će popiti svoje lijekove, opet će se to smiriti. No nažalost to ovog puta nije bilo tako... Samo se srušila."

Aurel Benović (Foto: Aurel Benović/Instagram)

"Zovem Hitnu, plačem, oživljavam vlastitu majku. Srce joj je stalo. Pravovremenom reakcijom i brzim dolaskom liječničke službe ponovno se vratila i nadam se da će se brzo oporaviti", napisao je Benovič na Instagramu.

Ispunio obećanje koje joj je dao na samrti

Nažalost, majka je preminula tijekom operacije srca. Prije nego što je umrla, obećao je da će se boriti da se kvalificira za Olimpijske igre.

Ta tragedija dodatno se nadovezala na tešku ozljedu stopala koja ga je spriječila da sudjeluje na Svjetskom prvenstvu.

Aurel Benović (Foto: Profimedia)

Obećanje koje je dao majci ispunio je u travnju, osiguravši svoje mjesto na Olimpijskim igrama na Svjetskom kupu u Dohi, gdje je unatoč skromnim očekivanjima osvojio četvrto mjesto.

Benović se natjecati za osvajanje medalje u finalu preskoka koji će se održati četvrtog kolovoza u 16:25.

Acin Brazil sjajno otvorio, ali ostao kratak protiv aktualnih olimpijskih pobjednika

UFC ima novog neočekivanog prvaka velter kategorije, Aspinall i Pimblett oduševili sunarodnjake

Naš najbolji strijelac protiv Japana otkrio što je Sigurdsson rekao igračima na poluvremenu