Ostali sportovi
Ostali sportovi

Anja Pärson na pragu rekorda legendarnog Aamodta

Briljantnu skijašku karijeru Kjetil Andre Aamodt ovjenčao je s dvadeset medalja sa velikih natjecanja. Prema broju odličja nitko mu u skijaškoj povijesti nije ravan...

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Umirovljeni norveški skijaš osvojio je osam olimpijskih medalja (četiri zlatne) i dvanaest sa svjetskih prvenstava (pet zlatnih) što najmlađeg (21. godina u Albertvilleu) i najstarijeg (35. godina u Torinu) olimpijskog pobjednika čini najuspješnijim u zbroju odličja. Ipak, rekord mu je ugrožen.

Osvojivši broncu u timskom natjecanju (paralelni veleslalom) za švedsku skijašku reprezentaciju Anja Pärson stigla je do 19. odličja sjajne karijere. Trinaesta joj je to bila medalja sa svjetskih prvenstava (sedam zlata), a ima i šest olimpijskih (jedno zlato) i sve to znači da se uskoro 30-godišnjoj švedskoj skijašici smiješi izjednačenja Aamodtovog učinka. Budući da će propustiti slalomsku utrku, Pärson će svoju šansu tražiti u veleslalomu.

''Nikada nisam niti sanjala da ću imati takvu karijeru, prije dvije ili tri godine nisam mislila da mogu. Sada sam na korak do povijesti'', kazala je Pärson.

Više o