Ostali sportovi
Ostali sportovi

Prva dama hrvatske gimnastike: Sjajni rezultati unatoč jako skromnim uvjetima

''Ne, Ana nas nije iznenadila'', rekla je njena trenerica.

Ana Đerek (Foto: AFP) (Foto:Afp)

Ana Đerek, 19-godišnja Splićanka, ponovno je stavila hrvatsku gimnastiku na svjetsku kartu i pokazala da i ženska gimnastika ima velike adute.

''Nisam očekivala ovakav rezultat u Bakuu, samim time što je jako natjecanje u sezoni i što sam imala zdravstvenih problema prije. Ali sam stvarno sretna što se sve poklopilo i ovako ispalo'', rekla je.

Trenerica Magda Ilić već 14 godina radi s Anom.

''Ne, Ana nas nije iznenadila, kad smo vidjeli listu tko će sve nastupiti u finalu, trener Miro Končarević i ja smo mislili da će ući u finale, a koju će medalju uzeti to je bilo teško odlučiti'', rekla je.

Otac Mirko je gimnastiku odabrao kao klasični bazni sport za svoju kćer. Klasična ljubav na prvi pogled.

''Kao i vjerojatno svaki roditelj koji je osvješten, bilo je dobro da prođe gimnastiku kao bazni sport. Da se zadrži koliko se zadrži. Mislili smo da će biti kraće u gimnastici, međutim ona je to zavoljela'', rekao je.

Sada slijedi još zahtjevnija stanica Svjetskog kupa u Dohi gdje nastupa i Anin dečko, najbolji sportaš Hrvatske u 2017. - Tin Srbić.

''Očekujem u četvrtak kvalifikacije na Svjetskom kupu. Moja očekivanja i ciljevi su uvijek ista. Da odradim vježbu, onu koju se dogovorim s trenerom, na najbolji mogući način. Ako se to odradi kako treba, rezultat će doći.''

A njezini rezultati, kao i Tinovi, dolaze iz jako skromnih uvjeta.

''Vidite, ovo je konj a hvataljkama, no on je star, još iz 1989. godine od Mediteranskih igara'', rekla je trenerica Magda Ilić.

''Vidjeli ste i sami da prokišnjava, da nemamo uvjete za preskok. No to ne znači da nam grad ne pomaže, itekako nam pomaže no to je stara dvorana od Mediteranskih igara i teško je to pratiti i financirati.''

Lošiji nastup u Riju na Olimpijskim igrama dao je zapravo Ani samo vjetar u leđa..

''Nije ju to toliko deprimiralo. Nije odustala, nije ju bacilo unazad. Shvatila je to kao sastavni dio života. Pad je neizbježan, treba se samo znat dići'', rekao je otac.

Pomalo u sjeni Aninog prvog mjesta ostala je bronca na preči sjajnog Antona Kovačevića koji je dokazao da mu Baku itekako leži jer je prošle godine tamo bio srebrni.