Nogomet
Nogomet

Hrvat upozorava Poljake na "novog Mandžukića": "Morate ga se paziti, može napraviti razliku"

Zoran Arsenić već godinama igra u Poljskoj, a uvjeren je u pobjedu Hrvatske u Ligi nacija.

Zoran Arsenić (Foto:Afp)

Hrvatska gostuje kod Poljske u sklopu četvrtog kola Lige nacije, a u najavi važnog susreta poljski novinari razgovarali su sa Zoranom Arsenićem.

Iskusni hrvatski nogometaš koji je najveći trag ostavio u Osijeku već godinama igra u poljskom nogometu, nosio je dres Wisle Krakow, Jagiellonie, a trenutačno je kapetan Rakowa.

U razgovoru za Sport Express tvrdi da računa na pobjedu Hrvatske u Varšavi.

"Računam na našu pobjedu i sličan rezultat otprije mjesec dana. Tada smo imali utakmicu pod kontrolom, ništa niste mogli iako je nakon udarca Roberta Lewandowskog moglo biti opasno. Mislim da Hrvatska ima više kvalitete i da će to ponovno pokazati. Nadam se da ćemo se boriti s Portugalom za prvo mjesto u skupini, zato je važno pobijediti Poljsku", kazao je Arsenić.

Nezaobilazna tema je kapetan Luka Modrić, koji i u 39. godini života ne prestaje oduševljavati svojim igrama. Upravo je on bio apsolutni junak prvog ogleda u Osijeku kad je fantastično pogodio iz slobodnog udarca za velika tri boda.

"Luka je pogodio sjajno, i dalje je užitak gledati njegove utakmice. Zato bih volio da igra što duže, on je naše blago, nacionalno bogatstvo. Otići će kad osjeti da je vrijeme da kaže kraj. Za ono što je postigao u nogometu i hrvatskoj reprezentaciji ima status legende. On je uzor mladim igračima. Svi žele biti kao Luka, svi mu se dive. On je broj jedan."

Arsenić je posebno upozorio poljske novinare na napadača koji se tek probija među Vatrene Igora Matanovića, koji je protiv Škotske zabio svoj prvijenac u kockastom dresu.

"Mlad je, ima velik potencijal i snažan udarac. Može puno toga postići, vidjeli ste u Osijeku što sve može, koliko je opasan u šesnaestercu. Imao je dosta prilika, a po profilu je sličan Mandžukiću. Morate ga se paziti, on može napraviti razliku", zaključio je.

VIDEO Srbi zgroženi porukom iz Zenice: Mađari započeli skandiranje, pridružili im se BiH navijači

Pojavio se kupac za kultni hrvatski klub: "Da, zainteresirani smo. Ovo su temeljni preduvjeti..."

Prosinečki i crnogorski nogometaši kružili 40 minuta iznad zračne luke: Razlog je bizaran