Nogomet
Nogomet

Znate li tko najviše zarađuje u svijetu nogometa? Messi je broj jedan, evo tko slijedi

Magazin Forbes objavio je novu, ažuriranu ljestvicu s najvećim zaradama u svijetu nogometa.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Na ljestvici najbolje plaćenih svjetskih nogometaša, koju redovito ažurira i objavljuje magazin Forbes, prvo mjesto drži Lionel Messi s ukupnom godišnjom zaradom od 107 milijuna eura.

Messijeva godišnja plaća u Barceloni je 78 milijuna eura, a još 29 milijuna zaradi od komercijalnih prihoda.

Na drugom je mjestu Cristiano Ronaldo kojeg Juventus plaća 58 milijuna eura i uz to dobije još 40 milijuna eura od kompanije Nike s kojom ima potpisan doživotni ugovor.

Neymar drži treću poziciju, s plaćom od 65 milijuna eura godišnje u PSG-u i ukupnom zaradom od oglašavanja u iznosu od 15 milijuna eura.

Mbappe i Salah iza velikog trija

Nedavno je Kylian Mbappe izabran za prestižnu naslovnicu video-igre EA Sports FIFA 21 i to mu je donijela 12 milijuna eura zarade, a godišnja plaća u PSG-u mu je 23 milijuna.

TOP 5 zaokružuje Mohamed Salah, sjajni Egipćanin kojeg Liverpool plaća 20 milijuna eura po sezoni i koji ubire još 11 milijuna od reklama.

Na ovom popisu najbolje plaćenih slijede: Paul Pogba (28 milijuna eura), Antoine Griezmann (27 milijuna eura), Gareth Bale (24 milijuna eura), Robert Lewandowski (23 milijuna eura), David de Gea (22 milijuna eura).