Nogomet
Nogomet

Zidane namijenio Modriću novu ulogu: "Hrvatu se to možda neće svidjeti, ali on želi ostati u Realu"

Hrvatski veznjak Luka Modrić ušao je s klupe u posljednje dvije utakmice Real Madrida…

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Glavni madridski mediji slave senatora Real Madrida i hrvatskog kapetana Luku Modrića. Marca donosi tekst s naslovom: „Modrićevih 20 zlatnih minuta.“

Ističe se da je Modrić ušao u završnici utakmica s Barcelonom i Borussiom M'gladbach i odigrao bitnu ulogu.

„Modriću se to možda neće svidjeti, a Zinedine Zidane namijenio mu je novu ulogu zamjene u trenucima kada se utakmice lome. Presudan je bio u El Clasicu, pa onda i u Ligi prvaka“, piše Marca.

Modrić je ušao protiv Barcelone kod rezultata 2:1 za Real.

„Savršeno je ispunio zadatak koji mu je postavio Zidane; čuvao je loptu i na kraju je postigao i lijep pogodak, što je bio na šlag na tortu dobre igre. Iznenađujuće, Modrić je opet bio na klupi za utakmicu s Borussijom. Zidane je praktički ponovio početnih 11 iz El Clasica (Luca umjesto Nacha bio je jedina novina), ali i novu formulu s Modrićem. Ponovno je Hrvat priskočio u pomoć i opet je bio presudan. Centrirao je Ramosu, koji je spustio loptu strijelcu Casemiru za 2:2“, piše Marca i nastavlja:

„Po 20 zlatnih minuta koje je Modrić odigrao bilo je presudno za Real. Hrvat se dobro snašao u novoj ulozi koju mu je namijenio Zidane. Trener Real dobro zna da mora dozirati Modrića i maksimalno iskoristiti svoje resurse, iako Luka zacijelo želi što prije povratiti status startera. Modrić želi zablistati i biti što važniji u momčadi jer želi produljiti ugovor s Realom, koji mu istječe sljedećeg ljeta. Trenutačno igra na visokoj razini i premda je u posljednje dvije utakmice bio zamjena, njegova težina u momčadi bila je jasna, a u obje je bila presudna“, zaključuje Marca.