Nogomet
Nogomet

Zašto je Dinamo uopće maknuo Jakirovića? Prva Zajecova kriza i nepovjerenje od starta

Sergej Jakirović je prošlost Dinama, a njegov nasljednik još uvijek nije poznat.

Premda je Sergej Jakirović smijenjen između dva Dinamova katastrofična poraza u Münchenu i Koprivnici, njegov odlazak s klupe Modrih i dalje je aktualan.

"Uz podršku senatora koju je imao prije, kad je preživio tri-četiri potencijalne smjene, ako nemaš drugo rješenje, zaista ne znam zašto ideš u smjenu samo zbog nekog pritiska javnosti i navijača", komentirao je Stipe Antonijević u novoj epizodi podcasta Utakmicu po utakmicu.

"Zato što je ovo prva kriza koju je osjetio Zajec i prva kriza koju je osjetio sportski direktor Marić", odgovorio je Ivan Ljubić.

"Ali Zajec je taj koji je kroz cijelu svoju karijeru davao izjave 'nikad nemoj mijenjati nekog ako nemaš spremno rješenje'. I onda napravi ovo", podsjetio je Antonijević.

Ljubić je opet uzeo riječ:

"Nakon PAOK-a, koji je bio tjedan dana poslije izbora u Dinamu, stali su iza trenera. Uslijedilo je šest mjeseci pobjede, pobjede, pobjede, med i mlijeko je teklo, ostvareni su svi ciljevi. Njihova računica je bila da sa Sandrom Perkovićem mogu proći Koprivnicu neokrznuti, ali sad im se to obilo o glavu."

Mateo Pukšar tvrdi:

"Dugoročno gledano, mislim da je ovaj težak poraz u Koprivnici dobra stvar za Dinamo jer da je Dinamo sad pobijedio za vikend, možda bi opet krenuo u neku miniseriju, pa bi se ta situacija odugovlačila, pa možda ne bi ni tražili novog trenera, nego bi Perković možda ostao na klupi."

U zaključku je Ljubić dodao:

"Postojala je klica nepovjerenja od starta jer Jakirović je netko koga su oni zatekli na klupi, ali nakon duple krune mu nije poboljšan ugovor, nije iskazano novo povjerenje. Ako je razlog to što je nekad znao popiti kavu sa Zdravkom Mamićem ili se fotografirati s njim, ne znam... Postoji li itko tko u ovih 20 godina nema sliku s Mamićem? Ne znam je li to razlog, ali tko zna gdje je tinjala ta klica nezadovoljstva."

Cijela nova epizoda podcasta Utakmicu po utakmicu