Nogomet
Nogomet

Nekadašnji nizozemski predstavnik u Ligi prvaka proslavio povratak u prvoligaški nogomet

Od iduće sezone nizozemske Eredivisie, njen član ponovni će biti Willem II iz Tilburga.

Slavlje igrača Willem II (Foto:Profimedia)

Klub koji je krajem prošlog stoljeća uspio zaprijetiti velikoj nizozemskoj trojci danas se nalazi daleko od svojih najboljih dana. No, na dobrom putu povratka barem dijela nekadašnje reputacije.

Riječ je o Willem II iz Tilburga, nizozemskom klubu koji je u 90-im godinama prošlog stoljeća bio ozbiljna prijetnja PSV-u, Ajaxu i Feyenoordu, do tada neprikosnovenim vladarima nizozemskog ligaškog nogometa.

Ozbiljno su zaprijetili velikanima

Iako nisu uspjeli ono što je kasnije uspjelo AZ-u i Twenteu, osvojiti titulu prvaka, bili su ozbiljna prijetnja.

Hoće li to biti ponovno ne znamo, ali znamo da će od iduće sezone ponovno igrati protiv navedenih, budući da su večeras osvojili bod kojim su osigurali povratak u elitni razred nozozemskog nogometa nakon dvije godine.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

To im je uspjelo pogotkom u posljednjoj minuti gostovanja kod Dordrechta, nakon čega su postali nedostižni trećeplasiranom Groningenu, još jednom nekad kvalitetnom prvoligašu.

Pridružit će im se još jedan nekad sjajni prvoligaš

Groningen će se u posljednjem kolu nadati kiksu još jedne donedavno momčadi iz gornjeg doma nizozemskog nogometa, Rode JC, odnosno jedni od njih otići će izravno u Eredivisie.

Willem II nogometni romantičari najbolje pamte iz sezone 1999./2000., kad su zaigrali grupnu fazu Lige prvaka, nakon što su sezonu ranije bili viceprvaci države. Ipak, nisu se proslavili, osvojili su tek dva boda i završili na posljednjem mjestu, a onda su polako počeli padati.

Standings provided by Sofascore

 

Više o