Nogomet
Nogomet

Drama na treningu Barcelone: Emocionalni slom mlade zvijezde, atraktivna supruga poslala poruku

Mladi brazilski napadač Vitor Roque briznuo je u plač na posljednjem treningu Barcelone, a kada je već znao da odlazi na posudbu u Betis. Tako je izrazio frustracije i pokazao koliko mu je bilo teško u osam mjeseci koliko je proveo u Barceloni…

Vitor Roque sa suprugom, roditeljima i sestrom na predstavljanju u Barceloni (Foto:Afp)

Mladi brazilski napadač Vitor Roque (19) odlazi iz Barcelone na jednogodišnju posudbu u Betis, i to samo osam mjeseci nakon što se pridružio katalonskom divu u transferu teškom 30 milijuna eura plus mogućih 31 milijun u bonusima.

Cristiano Ronaldo otkrio u kojem bi se klubu mogao oprostiti od nogometa

Roqueov odlazak u Betis uključuje klauzulu koja andaluzijskom klubu omogućuje produljenje posudbe za još jednu godinu te opciju otkupa. Mladi Brazilac na svojoj je koži u kratkom razdoblju osjetio kako Barcelona može biti fantastična i okrutna u jednakoj mjeri.

Vitor Roque odlazi na posudbu u Betis, supruga poslala poruku

Bivši igrač Athletico Paranaensea stigao je u Barcelonu prošlog siječnja s entuzijazmom djeteta koje je upravo ispunilo san, ali taj je san postupno postao noćna mora, i to do te mjere da mu je trebao izlaz iz neprilike da se ponovno otkrije kao nogometaš.

Odlazak na posudbu u Betis očito je teško pao i njegovoj atraktivnoj supruzi, brazilskoj influencerici Dayani Lins. Na društvenim mrežama ostavila je kriptičnu poruku:

Jasna poruka Modriću: Ancelottijev potez iznenadio mnoge, ali to je surova realnost

"Želim svu sreću svima koji pogriješe, trebat će im u budućnosti", podijelila je supruga Vitora Roquea sa svojih više od 406.000 pratitelja na Instagramu te je objavila kratki video na kojem se tigar ponosno mršti , što je očita aluzija na nadimak njezina mladog supruga, s kojim se vjenčala prošle godine.

Hansi Flick nije računao na Brazilca

Tigrinho je u Barcu stigao s hendikepom tri tjedna neaktivnosti jer je brazilsko prvenstvo završilo u prvom tjednu prosinca, kada se vratio nakon dva mjeseca pauze zbog ozljede. U nedostatku ritma, Brazilac je dobio konkretan plan treninga. Tada mu je Xavi davao minutažu na kapaljku i bilo je očito da pretjerano ne vjeruje u mladog brazilskog napadača.

S promjenom trenera na kraju sezone, Brazilcu se nada ponovno rasplamsala. Čak je prekinuo mjesec dana odmora kako bi se počeo temeljito pripremati za predsezonu. Jedini cilj mu je bio uvjeriti Hansija Flicka da ima argumente za veću minutažu u Barceloni. Budući da Barca ima financijskih problema i kako nije bio siguran da će Brazilac upasti u kvotu financijskog fair-playa, njemački trener nije se previše kladio na Roquea.

Briznuo u plač na posljednjem treningu

To se moglo lako zaključiti po minutaži koju mu je davao i poziciji na koju ga je stavljao. Brazilca je gurao na krilo, a Pau Vitora na mjesto centarfora. To je bila jasna sugestija da ne računa na njega.

Pritisak i nelagoda koje je Brazilac nakupljao tijekom osam mjeseci eksplodirali su na posljednjem treningu, a kada je već bilo jasno da će ga Barca poslati na posudbu u Betis.

Brazilac se emocionalno slomio i u jednom trenutku je briznuo u plač usred treninga. Frustracija je bila tolika da se, nakon što je zagrlio Flicka i dobio podršku svojih suigrača, povukao u svlačionice. Bio je to definitivan znak da je mladi Brazilac emotivno slomljen.

Roque je stigao u Barcu kao teoretska zamjena za Roberta Lewandowskog. No stvarnost je nešto drukčija. Brazilac je otišao na posudbu u Betis i sada mu preostaje jedino da razmišlja kako da maksimalno iskoristiti šansu koju će dobiti Andaluziji i pokaže da mu je mjesto na Camp Nouu.