Nogomet
Nogomet

Van Dijk je div, ali pored nove NBA atrakcije izgleda kao patuljak: Najviši igrač u povijesti oduševio Redse

Susret nogometnog i košarkaškog diva rezultirao je nevjerojatnim scenama.

Virgil Van Dijk i Tacko Fall (Foto: Screenshot) Foto: Screenshot

Galerija

Liverpoolov stoper Virgil Van Dijk pravi je kolos na terenu, sa 193 centimetra visine pored protivnika ponekad izgleda kao najstariji dječak na igralištu.

Navikli smo ga gledati kako dominira visinom i snagom, pa je stoga šok izazvao njegov susret s NBA košarkašem Tackom Fallom.

Tacko Fall senegalski je košarkaš i nova atrakcija NBA lige. Taj rookie Boston Celticsa izjednačio je rekord za najvišeg igrača u povijesti NBA-a – visok je čak 231 centimetar, jednako kao legendarni tornjevi Manute Bol i Gheorghe Muresan.

Liverpool je u Bostonu odigrao prijateljski susret protiv Seville, a nakon toga upoznali su igrače Celticsa. Tu su nastale slike koje su postale hit, a na kojima Van Dijk izgleda kao patuljak pored gorostasa Falla.

Redsi su ostali oduševljeni Fallovom pojavom, a kao i uvijek, najraspoloženiji je bio Jürgen Klopp. ''Evo napadača. Kao Peter Crouch, samo veći'', rekao je uvijek na šalu spremni Nijemac.

Fall nije izabran na NBA draftu, a potpisali su ga Celticsi na jednogodišnji minimalni ugovor. Na Ljetnoj ligi bio je prava atrakcija i izazivao je oduševljenje publike, a pokazao je da visina nije njegov jedini košarkaški adut.

Ni sama košarka nije njegov jedini adut – na fakultetu je bio odličan student informatike, zbog čega je bilo upitno hoće li se uopće profesionalno baviti košarkom. Ipak je, barem zasad, izabrao radost loptanja pod obručima. Srećom, jer u suprotnom ne bi nastale ove nezaboravne scene. 

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

 

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.