Nogomet
Nogomet

Slovenac isključio igrača Newcastlea zbog bizarnog razloga:'' Ovo nisam nikad vidio u životu''

Sudac Slavko Vinčić isključio je nogometaša Sjeverne Irske već u 37. minuti susreta sa Švicarskom.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Švicarska je u kvalifikacijama za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2022. godine pobijedila Sjevernu Irsku s 2:0 te tako pobjegla najvećem konkurentu u borbi za drugo mjesto u skupini C gdje je na vrhu Italija.

Švicarci su slavili golovima Stevena Zubera u trećoj minuti sudačke nadoknade prvog dijela te Christiana Fassnachta u prvoj minute sudačke nadoknade drugog dijela utakmice.

No najvažniji se trenutak dogodio u 37. minuti. Lijevi branič Sjeverne Irske i Newcaslte Uniteda, Jamal Lewis krenuo je izvesti je aut, no nije imao rješenja pa se to izvođenje malo oteglo. A onda je na scenu stupio poznati slovenski sudac Slavko Vinčić.

Trajalo je i trajalo, ali je li zaslužio ovakvu kaznu

Nakon otprilike 15 sekundi premišljanja nesigurnog 23-godišnjeg Lewisa kome će baciti loptu, Slovenac je izgubio strpljenje i izvadio žuti karton zbog zadržavanja igre pri rezultatu 0:0. Na to su Švicarci odmah počeli gestikulirati kako ovaj već ima jedan karton pa je Vinčić izvadio crveni karton.

Sjeverni Irci nisu mogli vjerovati što se događa jer njihov je igrač isključen zbog zadržavanja igre u 37. minuti utakmice. Lewis je bio šokiran jer sudac mu navodno nije rekao da požuri s ubacivanjem niti ga je upozorio, tvrde britanski mediji.

Irci poludjeli

Cijela klupa gostiju bila je na nogama, opsjedali su četvrtog suca tražeći objašnjenje, ali odluka je bila konačna.

''Sudac ga nije upozorio. Nije se oglasio zviždaljkom da ga upozori nego je došao do njega i tek se onda oglasio zviždaljkom i žutim kartonom'', rekao je u komentaru utakmicu bivši nogometaš Sjeverne Irske i bivši trener Celtica Niel Lennon.

''Ovo je sramotno, pa nisam nikad vidio da je igrač isključen zbog zadržavanja u 37. minuti.''

Bivši reprezentativac Sjeverne Irske, Chris Brunt se nadovezao:

''Sudac je nakon negodovanja publike izvukao žuti karton i onda se sjetio da je Lewisu to drugi žuti te ga mora poslati van. Možete mu vidjeti to na licu.''

Pogledajte cijelu situaciju ovdje i procijenite je li Vinčić pogriješio ili je donio ispravnu odluku.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore