Nogomet
Nogomet

VIDEO Darko Nejašmić pokazao zašto je svojedobno u Hajduku proglašen novim draguljem hrvatskog nogometa

U pobjedi Osijeka protiv ZTE-a posebno su se iskazala dva nogometaša. Jedan je od njih Darko Nejašmić.

Darko Nejašmić (Foto:Vlado Kos/Cropix)

Vrlo disciplinirano i taktički zrelo nogometaši Osijeka odigrali su gostujući susret protiv mađarskog ZTE-a, gdje su upisali pobjedu 1:2 i ukupnim rezultatom 3:1 izborili treće pretkolo Konferencijske lige. Tamo ih čeka dvoboj protiv turskog Adana Demirspora.

Grci upozoravaju pred dva međusobna susreta: "Moramo biti oprezni, Hrvati su nas prestigli"

Dva su se igrača u toj utakmici posebno iskazala. Prvi je neumorni Šime Gržan, koji je između ostalog asistirao za drugi pogodak, a drugi je Darko Nejašmić, koji je odigrao jednu od svojih najboljih partija otkako je došao u Bijelo-plavi dres. Prvo na posudbu iz Hajduka, a onda je u ljeto prošle godine otkupljen za odštetu od milijun i 250 tisuća eura.

Osijek bi mogao zaraditi ono čemu se nadao Hajduk

Nastavi li 24-godišnjak s takvim predstavama, taj uloženi milijun itekako će se isplatiti, odnosno Osijek će na njemu zaraditi ono čemu su se nadali u Splitu, gdje je 2017. godine debitirao za prvi sastav i odmah se u njemu, unatoč dobi od tek 18 godina, ustalio kao prvotimac.

Epizoda u Hajduku nije završila kao što su se svi nadali te se u ljeto 2021. godine, nakon 69 utakmica za Bile, preselio na Gradski vrt.

U dosadašnjih 66 utakmica za Osijek pokazao je kvalitetu, ali ozljede su spriječile hvatanje konstante, no čini se da bi ovo mogla biti njegova prava sezona.

Koliko je zapravo bilo gledatelja na utakmici u Puli? Dojam je - puno više od službene brojke

Soloakcija za kakvu su sposobni samo vrhunski igrači

To je najavio već u prethodnim ovosezonskim susretima, no na gostovanju u Zalaegerszegu bio je posebno zapažen. Puno je radio, osvajao većinu duela, a njegovo je djelo i lopta za Miju Caktaša, nakon kojeg je Osijek došao u vodstvo.

Nešto je ipak skočilo u prvi plan ispred svega ostalog. Soloakcijom koja je rezultirala pogotkom za 0:2 zapravo je pokazao što se od njega može očekivati.

Igrala se 73. minuta susreta kad su Mađari imali prekid, nakon kojeg je loptu u kaznenom prostoru uzeo Nejašmić. Prvo ju je iznio, a onda se driblingom oslobodio dvaju mađarskih nogometaša te poslao fantastičnu dijagonalu preko 40-ak metara terena za Šimu Gržana, koji je odradio svoj dio posla i asistirao strijelcu Špoljariću.

Tu akciju možete vidjeti OVDJE.

Takav Darko Nejašmić svakako je potreban Osijeku i bit će njihova velika snaga u nastavku sezone. Zapravo, dobro bi došao i hrvatskom nogometu jer ne zaboravimo da igra na reprezentativno najslabije popunjenoj poziciji. 

Na njemu je samo da nastavi ovako, a budućnost će dati odgovor koji su mu limiti.